فهرست عناوین
کشک و بادمجان از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که با بادمجان سرخ شده یا کبابی و کشک درست میشود. اگر قرار است برای مهمانی آخر هفته کشک بادمجان مجلسی درست کنید بهتر است نکات و ترفند های پختن این پیش غذای خوش طعم را بدانید. در ادامه این مقاله قصد داریم به آموزش طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی با مرغ یا گوشت بپردازیم.
تکنیک های طرز تهیه کشک بادمجان با گردو و گوشت
بعد از شستن بادمجانها، پوست آنها را جدا کنید و از طول برش بزنید. یک بار دیگر بادمجانها را بشویید، نمک بزنید و حدود 1 ساعت صبر کنید تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از یک ساعت آب بادمجانها را بگیرید و با دستمال خوب خشک کنید. برای کمتر مصرف شدن روغن بادمجانها اصلا نباید خیس باشند. این نکته در سرخ شدن راحت تر بادمجان نیز موثر است.
برای درست کردن کشک بادمجان سنتی یا کشک بادمجان رژیمی معمولا بادمجان ها را کباب میکنند ولی برای درست کردن کشک بادمجان مجلسی بهتر است بادمجانها را با کمی روغن سرخ کنید. سرخ کردن بادمجان بجای کبابی کردن آن غذا را لذیذتر و خوشمزه تر میکند.
ادویه و چاشنی کشک و بادمجان چیست؟
ادویه کشک و بادمجان، نمک و فلفل و زردچوبه است و برای خوش طعمتر شدن باید به آن چند حبه سیر و نعناع داغ اضافه کنید. میزان ادویه مورد نیاز بستگی به سلیقه و طبع خودتان دارد.
بهترین غذاهای مصلح کشک بادمجان
کشک بادمجان مجلسی معمولا به عنوان پیش غذا و دسر سرو میشود. شما میتوانید برای غذای اصلی انواع غذاهای ایرانی یا فرنگی را انتخاب کنید. البته به خاطر داشته باشید که کشک و بادمجان غذای پرکالری و سنگینی است به همین علت بهتر است غذاهای دیگری که کنار آن میگذارید سبکتر و کم کالریتر باشند. این غذای خوشمزه را در وعده شام به عنوان غذای اصلی نیز میتوان میل کرد.
تزیین کشک و بادمجان با گوشت و گردو پیاز داغ
برای تزیین کشک بادمجان مجلسی میتوانید روی کشک مقداری زعفران و کنجد بریزید. از چند عدد سیاه دانه، هم برای تزیین و هم برای کم کردن نفخ بادمجان و هضم بهتر غذا استفاده کنید. برخی برای تزیین این غذا از نعناع داغ و گردوی درسته یا کوبیده گوشت قیمه و لپه با کمی رب هم استفاده میکنند. پیاز داغ برای تزیین کشک و بادمجان هم در اولویت است.
زمان آماده سازی کشک بادمجان خانگی
برای تهیه این غذای خوشمزه نیاز به صرف وقت زیاد نیست. زمان آماده سازی و پخت کامل کشک بادمجان مجلسی حدودا 1 ساعت و 30 دقیقه است.
دستور پخت خانگی کشک بادمجان مجلسی با مرغ یا گوشت
- 4 عدد بادمجان
- 1 فنجان کشک
- 100 گرم گوشت یا مرغ چرخ کرده
- ½ فنجان گردوی خرد شده
- 2 عدد پیاز متوسط
- روغن به مقدار لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل
- 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده
- 1 قاشق غذاخوری نعناع خشک
- پیاز داغ و سیر داغ
مراحل درست کردن کشک بادمجان مجلسی در خانه
- بادمجانها را بشویید، پوست آنها را جدا کنید و از طول برش بزنید.
- روی بادمجانها نمک بپاشید و بگذارید یک ساعت بماند تا تلخیاش گرفته شود.
- بعد از یک ساعت بادمجانها را با آب سرد بشویید و بگذارید تا کاملا خشک شوند.
- نصف پیاز خرد شده را با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
- گوشت یا مرغ چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت نرم و طلایی شود.
- کمی آب جوش به گوشت اضافه کنید، حرارت را کم کنید و بگذارید گوشت کاملا بپزد.
- وقتی آب گوشت تمام شد، آن را از روی حرارت بردارید.
- بادمجانها را روی حرارت ملایم با روغن سرخ کنید.
- باقی مانده پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
- نمک، زردچوبه و پودر نعنا خشک را به پیاز اضافه کرده و هم بزنید.
- بادمجانهای سرخ شده را به پیازها اضافه کنید.
- کشک را با کمی آب جوش رقیق کنید و به بادمجانها اضافه کنید.
- 30 دقیقه اجازه دهید بادمجان با کشک بپزد و نرم شود.
- بعد از اینکه بادمجان کاملا نرم شد میتوانید آن را با گوشت کوب بکوبید و پوره کنید.
- کشک بادمجان را در ظرف مورد نظر بکشید و با نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ و گردوی خرد شده و گوشت چرخ کرده و کشک تزیین کنید.
نظرات کاربران