فهرست عناوین
در این مطلب طرز تهیه و تزیین مرصع پلو خانگی را به شما آموزش دهیم. اگر شما هم مثل من به ظاهر غذا اهمیت بدهید بدون شک این غذا را به عنوان زیباترین غذای ایرانی انتخاب خواهید کرد. برای تزیین مرصع پلو مجلسی از خلال بادام، پسته، زرشک و کشمش و … استفاده میشود. با بانوی پارسی همراه باشید.
تکنیک های پخت مرصع پلو مجلسی در خانه
زرشک و کشمش سرخ شده در کنار انواع خلالها در رنگ و لعاب دادن به مرصع پلو بسیار با اهمیت است بنابراین هنگام سرخ کردن زرشک و کشمش توجه داشته باشید که روغن یا کره خیلی داغ نباشد در غیر اینصورت رنگ آنها تیره خواهد شد.
برای گرفتن تلخی خلال پرتقال، ابتدا خلالها را دوبار میجوشانیم و آب آن را عوض میکنیم و 5 تا 6 ساعت در آب سرد میریزیم و گاهی آن را عوض میکنیم تا تلخی آن گرفته شود و بعد خلال ها را با یک لیوان شکر و یک لیوان آب چند جوش میدهیم تا مغز خلال شیرین شود و بعد در صافی ریخته و شربت آن که گرفته شد آن را مصرف میکنیم.
مرصع پلو این غذای خوشمزه غذای سنتی شهر قزوین است.
دستور پخت و درست کردن مرصع پلو با مرغ یا گوشت
درست کردن مرصع پلو مجلسی ممکن است کمی سخت باشد ولی مطمئنا ارزشش را دارد. این غذا به دلیل تزیین زیبا و مزه فوق العاده طرفداران زیادی دارد. زیباترین غذای ایرانی را با کمی حوصله میتوان در خانه تهیه کرد. برای تهیه مرصع پلو مجلسی حدودا به 2 ساعت و نیم زمان برای پخت و آماده سازی آن نیاز داریم.
مواد لازم برای تهیه مرصع پلو مجلسی با گوشت یا مرغ
- 1 کیلوگرم برنج
- 1 عدد مرغ پاک کرده یا 7 تکه سینه مرغ یا به همین میزان گوشت قلقلی
- 1 عدد پیاز
- 100 گرم کشمش پلویی
- 150 گرم زرشک
- 100 گرم خلال بادام
- 100 گرم خلال پسته
- 1 پیمانه روغن
- 2 لیوان خلال پرتقال یا نارنج تلخی گرفته شده شیرین
- 1 قاشق مرباخوری زعفران ساییده
مراحل پخت مرصع پلو مجلسی خانگی
- برنج را خیس میکنیم، مرغ را تمیز میکنیم، با یک لیوان آب یک عدد پیاز و کمی نمک میگذاریم بپزد به طوریکه بعد از پختن نصف لیوان آب داشته باشد.
- استخوان های درشت مرغ را میکشیم و مرغ را به قطعات متوسط خرد میکنیم یا از گوشت قلقلی استفاده میکنیم. زرشک و کشمش را جداگانه میشوییم و خشک میکنیم و جداگانه با دو قاشق روغن سرخ میکنیم.
- به زرشک دو سه قاشق شکر اضافه میکنیم. خلال بادام را نیز در آب سرد خیس میکنیم تا کمی نرم شود، زعفران را در کمی آبجوش حل میکنیم و آماده میگذاریم.
- برنج را آبکش میکنیم، کمی روغن و آب ته قابلمه میریزیم و 1/2 از برنج را در قابلمه ریخته و قطعات مرغ را روی آن میگذاریم.
- نصف از بقیه برنج را روی مرغ میریزیم و نصف از خلال پرتقال و بادام را روی سطح برنج قرار میدهیم و با بقیه برنج روی آنرا میپوشانیم.
- در قابلمه را بسته و روی حرارت قرار میدهیم تا در قابلمه عرق کند. آب مرغ را صاف کرده و با سه چهار قاشق روغن و کمی زعفران حل شده در آبجوش مخلوط میکنیم و روی برنج میدهیم و برنج را دم میکنیم.
- نکته حساس در کشیده این پلو است که باید نهایت سلیقه را به کار برد، دیس بزرگ انتخاب میکنیم. دو سه کفگیر از روی برنج را که به گل پلو معروف است بر میداریم و با زعفران مخلوط میکنیم.
-
خلال بادام و پرنقال و کشمش سرخ کرده و زرشک سرخ کرده را با برنج داخل قابلمه مخلوط میکنیم و پلو را در دیس میکشیم.
- قطعات مرغ یا گوشت قلقلی را روی آن میچینیم و با برنج زعفرانی روی مرغ یا گوشت را میپوشانیم و با بقیه خلال بادام، خلال پرتقال، زرشک و کشمش سرخ کرده و خلال پسته روی پلو را به دقت به صورت راهراه و یا خانهخانه تزئین میکنیم و کمی کره آبکرده روی دیس میدهیم. از مهم ترین قسمت های تهیه این غذا تزیین مرصع پلو مجلسی است.
نکات تهیه مرصع پلو مجلسی
در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل روش تهیه و پخت مرصع پلو مجلسی و. همچنین عکس تزیین مرصع پلو مجلسی را برای شما آماده کنیم. امیدواریم این آموزش آشپزی برای شما مفید بوده باشد.
نظرات کاربران