0

آنافیلاکتیک در کودکان و راه های پیشگیری و درمان

آنافیلاکتیک در کودکان و راه های پیشگیری و درمان

فهرست عناوین

بیماری آنافیلاکتیک در کودکان یکی از شدیدترین وضعیت های اورژانسی به حساب می آید و بهتر است این شرایط را بشناسید و بتوانید از روی نشانه هایی که دارد سریعا آن را تشخیص دهید. تشخیص سریع می تواند از بدتر شدن وضعیت کودک شما پیشگیری نماید. همراه بانوی پارسی باشید تا شما را بیش تر با بیماری آنافیلاکتیک در کودکان که در اثر حساسیت های غذایی و یا دارویی ایجاد می شود آشنا نماییم.

نشنانه های بیماری آنافیلاکتیک در کودکان

اثرات و شوک مریضی آنافیلاکتیک در کودکان

بیماری آنافیلاکتیک که در بسیاری از موارد به آن آنافیلاکسی می گویند بدین معنا می باشد که یک واکنش سریع و حاد در بدن کودک ایجاد می شود و هر والدینی می توانند با آن رو به رو شوند. اگر آگاهی داشته باشید می توانید بهتر با این موضوع کنار بیایید و سریعا اقدامات حیاتی لازم را انجام دهید.

این واکنش معمولا در برابر ماده های بی خطر انجام می شود و سیستم ایمنی این ماده را دشمن تلقی می کند در نهایت سریع ترین واکنش را برای از بین بردنش می دهد. همین مورد به ظاهر ساده می تواند منجر به ترشح بیش از حد هیستامین در بدن شود و یک سری نشانه های آلرژی را با درجات بسیار بالاتری ایجاد کند و گاها این نشانه ها می توانند مرگبار باشند.

در ادامه شما را با این شوک قوی و خطرناک در کودکان که توسط مریضی آنافیلاکتیک در کودکان ایجاد میشود بیش تر آشنا خواهیم کرد.

شناخت نشانه های بیماری آنافیلاکتیک در کودکان

زمانی که دو ساعت از مصرف ماده آلرژی زا بگذرد این نشانه ها در کودک شما ظاهر خواهد شد. البته در برخی از موارد تا ۴ ساعت نیز طول می کشد و نشانه ها دیرتر ظاهر می شوند. نشانه های بیماری آنافیلاکتیک در کودکان که شما را متوجه این مورد در کودک می سازد عبارتند از :

  • ورم در ناحیه لب ها و گلو و به صورت کلی صورت کودک
  • خس خس کردن سینه
  • مشکلات تنفسی
  • نامنظم شدن ضربان قلب
  • کهیر های پوستی
  • بیهوش شدن
  • استفراغ و تهوع شدید
  • اسهال و رنگ پریدگی شدید
  • قرمزی و کبودی پوست

نکته: بسیاری از کودکانی که زیر ۶ ماه هستند به ندرت در معرض این بیماری هستند. این کودکان هنوز به صورت کلی در معرض خوراکی ها و غذا های آلرژی زا قرار نگرفته اند از این رو این مشکل در آن ها به شدت پایین می باشد. این بدین معنا نیست که نوزادان زیر ۶ ماه نمی توانند به شوک آنافیلاکتیک مبتلا شوند و باز هم مادری که به نوزاد خود شیر می دهد باید بیش تر مراقب خورد و خوراک های خود باشد.

  راه های پیشگیری از آبله میمون روش های انتقال و تشخیص

نشانه های انافیلاکتیک در کودکان و درمان آن

عوامل ایجاد کننده بیماری آنافیلاکتیک در کودکان چیست؟

یک سری از عوامل هستند که منجر به  ایجاد بیماری آنافیلاکتیک در کودکان می شوند و بهتر است با این عوامل آشنایی داشته باشید در غیر این صورت ممکن است ناخواسته کودک خود را در معرض آن ها قرار بدهید. شایع ترین عوامل و دلایل آنافیلاکتیک در کودکان عبارتند از :

  • بادام زمینی
  • انواع تخم های پرنده ها
  • شیر
  • ماهی
  • میگو
  • خرچنگ
  • آجیل های درختی
  • دارو هایی که از خانواده پنی سیلین و آموکسی سیلین می باشند.
  • نیش حشرات به خصوص زنبور های گاوی
  • گزش حشراتی مانند مورچه های دروگر و آتشین
  • مواد نگهدارنده
  • رنگ های غذایی
  • لاتکس

نکته ۱ : تمامی موارد گفته شده می تواند برای هر کودکی حساسیت های شدید ایجاد نماید و او را دچار مریضی آنافیلاکتیک نماید. از این رو بهتر است از کودک خود بیش تر مراقبت نمایید تا چنین مشکلی برایش ایجاد نشود.

نکته ۲ : یادتان باشد که اگر در خانواده سابقه بیماری حساسیت دارید کودک شما بیش تر از دیگران مستعد درگیری با بیماری انافیلاکتیک می باشد.

عوامل موثر در انافیلاکسی کودکان

درمان آنافیلاکتیک در کودکان با تجویز دارو و مراجعه به پزشک

اگر از آلرژی های کودک خود با خبر هستید و می توانید کمک های اولیه را انجام دهید دیگر نیازی نیست به پزشک مراجعه  نمایید ولی اگر برای بار اول با این مشکل مواجه شدید و نمی دانید که چه کاری برای درمان این شوک لازم است باید با اورژانس تماس بگیرید.

در نظر داشته باشید که اگر کودک شما زیر یک سال دارد نباید در این میان به او آنتی هیستامین بدهید زیرا ممکن است منجر به خفگی او شود. این مورد برای تمامی کودکانی که دچار بیماری آنافیلاکتیک شده اند صدق می کند ولی باید در کودکان زیر ۶ ماه بیش تر حواستان جمع باشد.

راه های درمان شوک آنافیلاکتیک بچه ها

معمولا زمانی که اورژانس را خبر می کنید در همان جا به کودک شما اپی نفرین تزریق می نماید و این دارو می تواند در عرض چند دقیقه واکنش ها را متوقف نماید. زمانی که شوک خاتمه پیدا کرد درمان آغاز می شود. این دارو می تواند منجر به قوی تر شدن ضربان قلب شده و ماهیچه های هوایی را شل می کند تا جریان خون به راحتی از میان رگ ها عبور کرده و به قلب و مغز برسد.

معمولا زمانی که اورژانس را خبر می کنید کودک شما را به بیمارستان می برند تا تحت نظر باشد و اگر مشکلی ایجاد شد بتوانند در کم ترین زمان ممکن مشکل را از بین ببرند و به نحوی جان کودک را نجات دهند. معمولا متخصص اطفال می تواند کودک شما را تحت نظر بگیرد.

  عوامل ایجاد حساسیت در کودک و درمان آلرژی در کودکان

درمان آنافیلاکتیک بچه ها

روش های پیشگیری از بیماری آنافیلاکتیک در کودکان چیست؟

همیشه بیان شده است که هزینه پیشگیری کردن می تواند کم تر از درمان باشد از این رو به شما توصیه می کنیم برای پیشگیری از آنافیلاکتیک در کودکان اقداماتی را انجام دهید تا هزینه های به نسبت کم تری را بابت این بیماری بپردازید. مطمینن با رعایت این نکات خطر ابتلا کودک به انافیلاکتیک بسیار کاهش میابد.در ادامه مهم ترین نکات برای پیشگیری از آنافیلاکتیک در کودکان را برای شما توضیح میدهیم.

دوری کودکان از مواد آلرژی زا

بهترین روشی که می توانید از آن برای پیشگیری استفاده نمایید این است که از تمامی مواد آلرژی زا دوری نمایید. اگر مادر و کودک به برخی از مواد حساسیت دارد بهتر است آن را اصلا در خانه نگه داری نکنید زیرا استفاده اندکی از آن نیز می تواند یک شوک بسیار قوی ایجاد کرده و در نهایت کودک شما دچار شوک آنافیلاکسی خواهد شد.

اهمیت دوری بچه ها از نیش حشرات

روش های پیشگیری از آنافیلاکتیک

اگر نیش حشرات منجر به ایجاد این شوک در کودک شما می شود بهتر است او در جایی ایمن  نگهداری نمایید و سعی کنید جایی را برای بازی اش انتخاب کنید که عاری از حشرات باشد. استفاده از حشره کش ها برای این کار کافی نمی باشد و این اسپری ها نمی توانند منجر به دفع زنبور های گاوی و زنبورهایی که کودک را نیش می زنند شده و در نهایت ممکن است این شوک برای کودک شما ایجاد گردد.

اگر کودک شما راه می رود بهتر است به او یاد بدهید که همیشه در خانه و بیرون از خانه با دمپایی برود در غیر این صورت احتمال گزیده شدنش توسط حشرات بسیار زیاد می باشد.

قلم اپی نفرین برای آنافیلاکتیک در کودکان

اگر کودک شما یک بار دچار بیماری انافیلاکسی شده باشد پزشک به شما توصیه می کند تا همیشه یک قلم اپی نفرین به همراه داشته باشید. این قلم یک وسیله تزریقی خودکار می باشد و حاوی اپی نفرین یا آدرنالین است. این قلم برای کودکان می باشد و شما این قلم را تنها با نسخه پزشک می توانید مصرف نمایید.

آگاهی دادن به دیگران

یکی دیگر از مهم ترین مسائلی که باید در این زمینه آن را بدانید این است که به افرادی که از کودک مراقبت می کنند این مورد را بگویید زیرا ممکن است آن ها به صورت ناخواسته مشکلی برای کودک ایجاد کنند از این رو آگاهی دادن می تواند تا حدودی از ایجاد شوک آنافیلاکتیک در کودکان پیشگیری نماید.

  مضرات و فواید قنداق کردن نوزاد + آموزش قنداق نوزاد

استفاده از دستبند های مخصوص انافیلاکتیک

اگر دوست دارید کودک شما همیشه در امان از این بیماری باشد بعد از این که یک بار این بیماری را تجربه کرد می توانید از دستبند های هوشمند هشدار پزشکی استفاده کنید. این دستبند ها در دارو خانه ها موجود بوده و نیازی به نسخه پزشک ندارند.

درمان های خانگی آنافیلاکتیک در کودکان

در این مقاله با بیماری آنافیلاکتیک در کودکان و همچنین بهترین راه های پیشگیری و درمان آنافیلاکتیک در کودکان آشنا شدید. اگر کودک شما نیز این بیماری را دارد نکات و تجربیات خود را برای سلامت دیگر کودکان با ما در میان بگذارید.

منبع: arga-mag.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =