فهرست عناوین
بروز و ایجاد شوره مژه و ابرو اگر چه عارضه آزاردهنده ای است ولی جای نگرانی وجود ندارد زیرا با روش های خانگی درمان شوره مژه و ابرو میتوانید خیلی سریع این مشکل را برطرف کنید. در این مطلب قصد داریم شما را با ۹ روش طبیعی رفع و درمان شوره مژه چشم آشنا نماییم. با مجله بانوی پارسی همراه باشید.
۹ روش طبیعی برای رفع و درمان شوره مژه چشم
شوره مژه علیرغم این که خارش های آزاردهنده ای به همراه دارد از نظر ظاهری نیز ناخوشایند بوده و مشکلاتی را در روابط اجتماعی و معاشرت با دیگران ایجاد می کند. از جمله این که اعتماد به نفس شخص پایین آمده یا از حضور در جمع خجالت می کشد بنابراین از ارتباط با دیگران دوری می کند.
در ادامه با روش های موثر از بین بردن و درمان شوره مژه آشنا می شوید.
مهم ترین دلایل و علت بروز شوره مژه چیست؟
به طور کلی دو عارضه بلفاریت (آماس پلک) و درماتیت سبوره ای روی بروز شوره مژه و ابرو ها تاثیر دارند. بلفاریت به شکل التهاب لبه های پلک نمایان شده که با سوزش، تحریک و احساس زبری در چشم همراه می شود و درماتیت سبوره ای نیز نوعی التهاب مزمن پوستی می باشد.
البته شوره مژه مشابه شوره سر ممکن است جنبه ژنتیکی داشته و در صورت وجود این ژن، احتمالا شوره مژه یک عارضه مزمن بوده که باید درمان بلند مدت صورت گرفته تا شوره مژه ها در فاز خاموش واقع شود. ضمنا خشکی پوست هم از عوامل شایع بروز شوره مژه محسوب می شود که طی آن پوست قرمز و ملتهب شده و خارش های زیادی در ناحیه پلک و درو چشم به وجود می آید.
ترفندهای طب سنتی جهت بهبود و از بین بردن شوره مژه
برای بسیاری از مشکلاتی که سلامت پوست و مو هارا به خطر می اندازد درمان های طب سنتی وجود دارد. در این بخش با روش های سنتی و طبیعی برای بهبود و رفع و درمان شوره مژه ها آشنا می شویم.
۱. درمان شوره مژه و ابرو با روغن نارگیل
روغن نارگیل خواص زیادی داشته و خاصیت ضد میکروبی و آبرسانی آن بسیار حائز اهمیت می باشد. در طب سنتی از روغن نارگیل و کافور برای درمان شوره مژه استفاده می شود. همچنین این کار سبب کاهش التهاب و مرطوب سازی پوست نیز خواهد شد و بعد از طی یک دوره درمانی تاثیر فوق العاده آن مشهود است.
۲. از بین بردن شوره ابرو و مژه با صابون زینک
صابون زینک در درمان طولانی مدت شوره مژه استفاده می شود. انواع بسیاری از صابون های حاوی زینک در بازار موجود است. زینک ماده ای معدنی بوده که خاصیت تسکین دهندگی و تمیزکنندگی دارد و غالبا در لوسیون های مناسب پوست های حساس مستعد به آکنه و کهیرهای پوستی و درماتیت سبوره ای استفاده می شود.
به این ترتیب برای درمان شوره مژه صابون زینک را حداقل روزی دوبار استفاده کرده که می تواند علائم و خارش ایجاد شده را تسکین دهد. البته مراقب باشید صابون وارد چشم ها نشود. بعد از استفاده پلک ها را محکم فشرده و اجازه دهید کف صابون دو دقیقه ای روی مژه ها باقی مانده بعد آبکشی کنید.
۳. خواص ژل آلوئه ورا در درمان شوره مژه و ابرو
آلوئیه ورا خاصیت تسکین دهندگی و آبرسانی داشته و برای انواع سوختگی، کهیر و خارش های پوستی مفید می باشد. بعد از یافتن علت شوره مژه باید به فکر مرطوب کردن آن بود. آلوئه ورا بهترین محصول خواهد بود. این گیاه ارزشمند سبب مرطوب سازی و حفظ رطوبت پوست خواهد شد و می توان یک درمان موثر برای التهاب و خشکی شدید دور چشم، پلک و ابرو محسوب شود.
ضمنا آلوئه ورا به رشد مو و ابرو و مژه ها نیز کمک کرده و به علت ترکیباتی که در ژل آن وجود دارد تسکین دهنده قوی و سریع برای انواع التهابات پوستی به شمار می رود. از این رو نه تنها برای دور چشم بلکه برای همه نقاط بدن که پوست حساسی دارند سودمند واقع می شود.
برای استفاده از این روش به کمک یک چاقو مقداری از آلوئه ورا را برش زده تا ژل داخل آن بیرون آید. بعد کمی از آن را هر شب قبل خواب روی پلک و ابرو به طور دورانی ماساژ دهید. و پس از گذشت ده دقیقه محل مورد نظر را با آب ولرم شستشو دهید. دقت کنید که ماساژ باید به طور مستمر و با فشار معین و کم صورت گیرد تا به چشم آسیب وارد نشود.
۴. درمان شوره مژه در کودکان با شامپو بچه
این روش برای مواقعی است که به طور ناگهانی دچار شوره مژه شده اید، مناسب خواهد بود. ترکیب آب و شامپو بچه نیز می تواند چربی های اضافی، سلول های مرده پوست و عواملی که می توانند منافذ خط مژه را مسدود نمایند و التهاب را تحریک کنند، برطرف نماید. این راهکار ساده به راحتی خارش و پف چشم را برطرف کرده و قارچ هایی که منجر به بروز شوره مژه می شوند را از بین می برد.
بنابراین اگر ناگهان روی مژه های خود شوره مشاهده کردید یکی از روش های موثر برای درمان شوره مژه شامپو بچه و آب است. به این ترتیب در یک ظرف کوچک مقداری شامپو بچه ریخته و به آن آب اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس چشم را بسته و با انگشت پلک را بکشید. سپس با یک گوش پاک کن از این ترکیب یکی دو مرتبه روی خط مژه اعمال کنید.
با سر دیگر گوش پاک کن این کار را برای چشم دیگر نیز انجام دهید. بعد از یک دقیقه چشم ها را با آب گرم خوب شستشو دهید. بهتر است این روش را سریعا بعد از دوش گرفتن یا بعد از این که ۵ دقیقه ای روی چشم ها پارچه مرطوب و گرم قرار داده اید انجام دهید.
۵. درمان شوره با روغن درخت چای
از خواص روغن چای می توان به خاصیت ضد قارچی آن اشاره کرد که قادر است قارچ های عامل شوره مژه و ابرو را از بین ببرد. به این ترتیب یک قاشق غذا خوری روغن درخت چای را کمی حرارت داده و بعد با استفاده از یک پنبه به مژه و ابروها بزنید. در ادامه ده دقیقه ای صبر کرده و بعد با آب ولرم شستشو دهید. این کار را سه بار در روز اجرا کنید.
۶. خواص آبلیمو در بهبود شوره مژه
آبلیمو نیز یک راهکار خانگی خوب برای رفع و درمان شوره مژه و ابرو محسوب می شود. این ماده با داشتن میزان زیادی اسید سیتریک، اطراف چشم را کاملا ضد عفونی می کند. در حقیقت باکتری ها و قارچ و چربی های مضری که سبب ایجاد حساسیت شده با آب لیمو از بین می رود و به تدریج مشکل بروز شوره مژه نیز برطرف می شود.
در این روش کمی آب لیمو تازه را با آب مخلوط نموده و به کمک پنبه ترکیب حاصله را روی پلک و اطراف چشم به ویژه روی ابروها اعمال کنید. بعد از ۵-۱۰ دقیقه آن را با آب ولرم بشویید. این کار را روزانه تکرار کنید تا هم پوست پاکسازی شده و هم مشکل مژه ها به صورت طبیعی طی یک دوره برطرف شود.
۷. تاثیر کمپرس با حوله گرم برای درمان شوره مژه
خشکی و التهاب نواحی اطراف مژه و ابروها می تواند سبب شوره مژه و ابرو شود. می توانید برای رهایی و درمان شوره مژه روی چشم ها کمپرس گرم قرار دهید. دلیل شوره زدن مژه خشکی پوست است از این رو باید تلاش کرد که پوست بدن مرطوب و گرم باشد. این روش ساده و در دسترس بوده به این ترتیب به کمک یک حوله گرم می توان التهابات ایجاد شده در سطح پوست را رفع کرد.
8. خاصیت روغن بادام تلخ جهت از بین بردن شوره مژه و ابرو
یکی از خواص روغن بادام تلخ خاصیت مرطوب سازی یا اصطلاحا آبرسانی آن می باشد که سبب حفظ رطوبت دور چشم شده و با نرم و مرطوب کردن پوست هم التهاب و قرمزی را کاهش داده و هم شوره مژه را رفع می کند. ضمنا به بازسازی و بازگرداندن زیبایی از دست رفته بافت آسیب دیده پوست کمک می کند.
ممنون که تا انتهای مطلب راه های درمان شوره مژه و ابرو با طب سنتی و طبیعی همراه مجله بانوی پارسی بودید.
نظرات کاربران