فهرست عناوین
یکی از عمده ترین مشکلات پوستی باقی ماندن آثار لک و التهاب بعد از بهبودی عارضه پوستی می باشد. با این مطلب همراه ما باشید تا روش های خانگی درمان لک های اگزما و علت بروز لکه های اگزما را بدانید.
علت بروز اگزما و بهترین روش های درمان خانگی لکه های اگزما
اگزما نوعی عفونت پوستی می باشد که سبب خارش، خشکی، ترک خوردگی و قرمزی پوست می شود. این وضعیت مزمن علاوه بر بزرگسالان، بیشتر کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد. اگزما را با عنوان درماتیت اتوپیک یا اگزمای آتوپیک نیز می شناسند. این عارضه با زمینه آلرژی آغاز می شود که در آن فرد دچار خارش روی گونه ها، مچ و قوزک پا و … می گردد.
می توان گفت باقی ماندن جای زخم و التهابات پوستی بعد از بهبود عارضه پوستی از دغدغه های اصلی افراد می باشد. همه افراد چه خانم و چه آقا تمایل دارند پوستی صاف و بدون لک داشته باشند و باقی ماندن اثرات التهاب پوستی ظاهر خوشایندی ندارد. اگر شما به دنبال علت بروز بیماری اگزما پوستی و روشی برای درمان لک های اگزما هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
بیماری اگزما و علائم این عارضه پوستی چیست؟
پیش از پرداختن به روش های درمان لک های اگزما خوب است ابتدا درباره این عارضه پوستی اطلاعات بیشتری کسب کنید. اگزما نوعی بیماری پوستی شایع می باشد که در سراسر دنیا افراد زیادی به آن دچار می شوند. لکه های اگزما در تایم کوتاهی پس از درمان از بین می رود.
از این رو بهترین درمان لک های اگزما استفاده از محصولات پزشکی در این راستا است. چرا که این محصولات می توانند سبب حفظ رطوبت ، کلاژن سازی و ترمیم پوست شوند و در نتیجه می توانند آثار ناشی از التهاب اگزما روی پوست را از بین ببرند. در صورتی که اگزما با درمان های خانگی قابل کنترل نبود باید به پزشک مراجعه کرد.
معمولا در این وضعیت، پزشک متخصص جهت کنترل التهاب و خارش اگزما کورتیکواستروئیدهای موضعی را تجویز می کند. با توجه به میزان التهاب؛ داروها و پمادهای مختلفی برای کاهش التهاب و درمان لکه های اگزما توسط پزشک تجویز می شود. البته یک محصول نمی تواند برای درمان تمام نمونه های اگزما موثر باشد.
در ضمن داروی استفاده شده برای بزرگسالان و کودکان فرق دارد. هنگامی که اگزما بهبود یافت دز دارو ها و فواصل زمانی استفاده شده از آن ها هم بیشتر می شود. دو کرمی که بیشتر برای درمان لک های اگزما تجویز می شود کرم اگزاسین هولیستیکا و کرم کودک اگزاسین می باشد.
شایان ذکر است علاوه بر روش های پزشکی ، روش های خانگی نیز برای درمان لک های اگزما وجود دارد که در ادامه با آن ها آشنا می شوید.
اصلی ترین علت بروز بیماری پوستی اگزما
تاکنون پژوهشگران علت دقیق و قطعی برای بروز اگزما پیدا نکرده اند. بیشتر متخصصان سلامت پوست و مو عقیده دارند این عارضه به دلیل ترکیبی از بیماری های ژنتیکی و محیطی به وجود می آید. ناشناخته بودن علت بروز عارضه اگزما، ترمیم و درمان لک های اگزما را هم اندکی دشوار می نماید.
از لحاظ ژنتیکی اگر والدین به بیماری اگزما مبتلا باشند احتمال ابتلای کودک نیز افزایش می یابد. از جمله عوامل محیطی بروز اگزما می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
محرک ها: مواد مختلفی در اطرافمان هستند که ممکن است به آن ها آلرژی داشته باشیم. این مواد شامل شوینده ها، صابون ها، ضد عفونی کننده ها، میوه ها، لباس های با پارچه های حساسیت زا، برخی سبزیجات ، محصولات لبنی و … باشند.
استرس: استرس و اضطراب علت اصلی ابتلا به اگزما نبوده ولی می تواند علائمش را بدتر نموده و تاثیر داروها برای ترمیم و درمان لک های اگزما را کاهش دهد.
آلرژن ها: کنه ها، گرد و غبار، گرده ها ، حیوانات خانگی و کپک ها از جمله آلرژن های ایجاد کننده اگزما هستند. آلرژن ها مهمترین علت بروز اگزمای آلرژیک بوده و وجود آن ها در محیط روند ترمیم لک اگزما را کند می کنند.
هوای سرد و گرم: هوای بسیار سرد یا بسیار گرم ، رطوبت زیاد و کم و تعریق حاصل از ورزش می توانند سبب بروز این عارضه گردند.
میکروب ها: میکروب ها و باکتری هایی مثل استافیلوکوکوس اورئوس، ویروس ها و بعضی قارچ های پوستی هم می توانند سبب بروز اگزما گردند.
تخمین زده شده حدود سی درصد بیماری های پوستی تشخیص داده شده، اگزما هستند. این عارضه در هر قسمت از بدن ممکن است بروز کند و اغلب طولانی مدت می باشد. شدت بیماری در بعضی مراحل زندگی بیشتر می شود و به درمان جدی نیاز دارد. کودکان و بزرگسالان به یک اندازه در معرض ابتلا به اگزما و مشکلات ناشی از آن هستند. و بیشتر در افراد سفید پوست اتفاق می افتد.
شناخت علائم بروز بیماری اگزما در کودکان و بزرگسالان
علائم اگزما با توجه به سن و شدت بیماری ممکن است تفاوت داشته باشد. اگزما نوسان زیادی داشته و افراد مبتلا به آن غالبا علائمی را با شدت بالا یا پایین تجربه می نمایند. در اکثر موارد علائم این عارضه خفیف بوده و شایع ترین علائم اگزما شامل موارد زیر است:
- زخم های باز و پوسته دار
- قرمزی و برافروختگی پوست
- پوست خشک و پوسته پوسته شدن آن
- ایجاد لک روی بدن در افراد با پوست تیره تر
20 مورد از بهترین روش های خانگی درمان لک های اگزما
برای درمان لک های اگزما پوستی روش های درمانی خانگی متعددی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.
۱. درمان لک های اگزما با عسل
مهمترین نکته درباره رهایی و درمان لک های اگزما استفاده از عسل می باشد. که به صورت عام در درمان عفونت های مختلف پوستی کاربرد دارد. عسل دارای خواص ضدعفونی کنندگی، تسکین دهندگی و ضد باکتریایی بوده و می تواند علائم اگزما را کاهش داده و محل زخم و لک ها را تا حدود زیادی بهبود دهد.
برای این کار هر روز عسل را مستقیما به ناحیه آسیب دیده پوست بمالید و بعد از چند دقیقه ماساژ آن را با آب ولرم شستشو دهید. همچنین می توانید از شکر متبلور و عسل یک اسکراب تهیه نموده و پیش از شستن آن با آب این اسکراب را چند دقیقه روی ناحیه عارضه ماساژ دهید. بهتر است این عمل را چند بار در هفته اجرا کنید تا محل لک و زخم های اگزما کاملا از بین برود.
۲. تاثیر نور آفتاب در درمان بیماری اگزما
یک روش خوب دیگر برای درمان لک های اگزما این است که تحت نور خورشید قرار بگیرید. چرا که آفتاب هم جذب ویتامین دی را بالا برده و هم از بدن برای تولید کاتلیسیدین (پروتئین محافظت کننده دربرابر عفونت های پوستی) پشتیبانی می کند.
آفتاب گیری به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه در روز می تواند به تولید پروتئین مورد نیاز جهت کلاژن سازی پوست کمک کرده و محل اگزما را به تدریج محو کند و سلامت را به پوست شما برگرداند.
۳. استفاده از زردچوبه در درمان لک های اگزما پوستی
زردچوبه بهترین درمان خانگی برای اکثر عفونت های پوستی گزارش شده است. از این رو کمی زردچوبه را با روغن نارگیل، زیتون و بادام ترکیب کرده تا خمیری به دست آید. سپس این خمیر را روی نواحی اگزما بمالید و بعد از نیم ساعت بشویید. به کمک این خمیر درمان لک های اگزما بسیار سرعت میگیرد.
۴. کلاژن سازی پوست
کلاژن به علت توانایی ترمیم زخم ها یک گزینه شناخته شده می باشد. از این رو افرادی که مایلند تا زودتر محل زخم های اگزما بهبود یابد می توانند از این مورد بهره بگیرند. کرم های کلاژن ساز در درمان لک های اگزما تاثیر فوق العاده ای دارند.
۵. درمان خانگی لکه های اگزما با روغن اسطوخودوس
روغن اسطوخودوس یک گزینه درمانی خانگی دیگر برای بهبود زخم و لک اگزما است. این روغن گیاهی خواص ضد باکتریایی و ضد عفونی کنندگی داشته که سبب کاهش درد و همچنین تسریع روند بهبود و درمان لک های اگزما همراه با دیگر بیماری های پوستی می شود.
از این رو دو قاشق غذاخوری سرکه سیب، روغن اسطوخودوس و عسل را در یک لیوان آب ریخته و بعد از مخلوط نمودن سه بار در روز مصرف کنید.
۶. درمان لکه های پوستی با ماست
برای رفع لکه های ناشی از اگزما در کودکان می توانید به آن ها یک فنجان ماست بدهید و به تناوب روی نواحی آسیب دیده ماست بمالید. این ماده غذایی سبب خنک شدن بدن و پیشگیری از اگزما می شود.
۷. بهبود اگزما با روغن بایو اویل
استفاده از این روغن در کاهش زخم و لک پوست توصیه شده است. اگرچه قیمت بالایی دارد ولی به عنوان یک روغن عالی شناخته شده که قادر است پوست را آبرسانی کرده و مرطوب نگاه دارد. همچنین روغن بایواویل برای محافظت از پوست در مقابل مواد تحریک کننده از جمله برخی پارچه ها و تعریق شناخته شده می باشد.
۸. بهبود زخم به کمک سرکه
سرکه بهترین داروی خانگی جهت بهبود زخم و لک حاصل از اگزما شناخته می شود. این ماده خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی داشته که در روشن شدن جای زخم های اگزما به صورت طبیعی و سریع تاثیر زیادی دارد. از این رو در یک فنجان آب دو تا سه قاشق چایخوری عسل و سرکه سیب اضافه کرده و بعد خوب با یکدیگر ترکیب نموده و روزانه دوبار مصرف کنید. درمان لک های اگزما با سرکه بهترین راه است.
۹. خواص توت فرنگی برای پوست
می توانید از توت فرنگی نیز برای درمان لک های اگزما بهره بگیرید. از این رو توت فرنگی پوره شده را در محل عارضه قرار داده تا به کاهش درد، قرمزی و التهاب زخم های اگزما کمک کند.
۱۰. درمان اگزما با روغن های خانگی
در صورتی که تمایلی به استفاده از روغن بایواویل ندارید می توانید از محلول روغن خانگی بهره بگیرید. روغن ویتامین ای می تواند روند کلاژن سازی پوست را تسریع و زخم را محو کند. همچنین می توانید این روغن را به صورت مستقیم روی پوست استفاده کنید و هم آن را با ژل آلوئه ورا مخلوط نمایید.
این ژل حاوی ویتامین ای و سی و میزان قابل توجهی بتاکاروتن است که آن را برای ترکیب با روغن ویتامین ای مناسب می سازد. برای ساخت این روغن خانگی روغن ویتامین ای و ژل آلوئه ورا را به میزان مساوی با هم مخلوط کرده تا خمیر رقیقی ایجاد شود. بعد این مخلوط را داخل ظرفی ریخته و به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کنید.
برای استفاده هم می توان بعد از قرار دادن خمیر در دمای اتاق مورد استفاده قرار داد. این مخلوط خنک می تواند سبب کاهش خارش و درد التهاب ناشی از اگزما و درمان لک های اگزما پوست شود. بعد از استفاده صبر کنید حدود ۴-۶ ساعت جذب محل عارضه شود و در این تایم از دوش گرفتن یا پوشیدن لباس تنگ اجتناب کنید.
۱۱. تاثیر کمپرس یخ روی پوست
درون حوله یا پارچه ای چند قطعه یخ ریخته و بعد روی نواحی آسیب دیده پوست قرار دهید تا التهاب اگزما تسکین پیدا کند.
۱۲. گیاه بابونه و لکه های اگزما
کمی بابونه را در کیسه پارچه ای ریخته و گره بزنید. این کیسه را داخل وان حمام قرار داده و حدود ده دقیقه الی یک ربع درون آن قرار بگیری و در نهایت بدن را خشک کرده و پوست را مرطوب نمایید. سعی کنید این شیوه درمانی را متناوب تکرار کنید تا از لک های اگزما رهایی یابید.
۱۲. خواص روغن زیتون برای پوست
می توانید روغن زیتون را با نشاسته ذرت ترکیب کرده تا خمیر رقیقی حاصل شود. سپس این خمیر را روی نواحی آسیب دیده پوست بمالید و حدود بیست دقیقه صبر کنید و سپس آبکشی کنید. در پایان از مرطوب کننده روی پوست بهره بگیرید.
۱۴. گل همیشه بهار
مقداری از گل های همیشه بهار را در قوری دم کرده و چایی درست کنید و به آن ۵ قطره روغن اسطوخودوس اضافه نمایید و بعد این محلول را بعد از خنک شدن روی زخم های اگزما قرار دهید. این روش را دو بار در روز تکرار کنید تا بهترین نتیجه به دست آید و درمان لک های اگزما ممکن شود..
۱۵. خواص دانه های پاپایا بر پوست
می توانید کمی از دانه های پاپایا را له نموده تا به حالت خمیر در آید . سپس برای رفع خارش ناشی از لک های بیماری اگزما خمیر را روی زخم قرار دهید.
۱۶. درمان لک های اگزما با گلیسرین
میزان مساوی گلیسرین را با آب مخلوط کرده و درون یک بطری اسپری بریزید بعد آن را تکان دهید و هر زمان که ناحیه آسیب دیده خارش یا التهابی داشت محلول را روی آن اسپری نمایید. انجام منظم این کار در بهبود و درمان لک های اگزما بسیار موثر است.
۱۷. محلول گیاه دم اسبی در وان
حدود ۵۰ میلی گرم گیاه دم اسبی را به یک لیتر آب اضافه کرده و اجازه دهید با حرارت متوسط بجوشد. پس از ده دقیقه حرارت را خاموش کنید و صبر نمایید تا خنک شود. بعد آن را از صافی عبور داده و محلول حاصله را درون وان حمام ریخته و بعد از ده دقیقه حمام کنید.
۱۹. خواص ماساژ با روغن بذر کتان
این روغن را مستقیما روی نواحی آسیب اگزما بمالید و همچنین می توان روزانه یک دوم قاشق چایخوری بذر کتان را با یک چهارم قاشق چایخوری دانه کتان مصرف کنید.
۲۰. درمان لک های اگزما کودکان با روغن کنجد
روغن کنجد خانگی برای درمان لک های اگزما کودکان مورد استفاده قرار می گیردو تاثیر زیادی دارد.
نظرات کاربران