0

مهم ترین دلایل تنگی نفس در پاییز و روش کنترل آن

مهم ترین دلایل تنگی نفس در پاییز و روش کنترل آن

فهرست عناوین

بروز آلرژی و تنگی نفس در پاییز بسیار شایع است. فصل پائیز علاوه بر زیبایی که به همراه دارد برخی حساسیت ها را نیز برای افراد ایجاد می کند. اگر شما نیز ازین حساسیت های فصلی رنج میبرید مسلما به دنبال درمان و بهبود آن هستید. در این مطلب به راهکارهایی برای بهبود ننگی نفس در فصل پاییز خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

راهکارهای خانگی بهبود و درمان آلرژی و تنگی نفس در پاییز

شروع فصل پاییز و زمستان علاوه بر زیبایی که به همراه دارند، با آلرژی و حساسیت های مختلفی نیز همراه هستند. از علائم این آلرژی ها می توان به عطسه، سرفه، تنگی نفس، خارش و آبریزش بینی و چشم ها و خارش و سوزش گلو اشاره کرد. متاسفانه افراد زیادی در فصل پاییز به آلرژی و سختی تنفس روبرو می شوند که شرایط زندگی روزمره و کاری را با اختلال همراه می کند.

راهکارهای خانگی بهبود و درمان آلرژی و تنگی نفس در پاییز

آلرژی های تنفسی و بهبود آن برای افرادی که در طول سال بارها با آن مواجه می شوند، احتمالا معضل بزرگی است. شایان ذکر است که در جهان میلیون ها نفر به آلرژی و حساسیت های فصلی مختلفی مبتلا هستند که از علائم و عوارض متعدد آن ها رنج می برند. گاه افراد مبتلا به آلرژی عوارض خفیف و علائم پوستی را دچار می شوند و گاه با علائم و عوارض داخلی روبرو می شوند و برخی هم مشخصا به آلرژی تنفسی و علائم خفیف تا شدید آن مبتلا می گردند.

عوامل موثر در بروز حساسیت های تنفسی فصلی

حساسیت تنفسی یکی از ناخوشایندترین نوع آلرژی ها محسوب می شود که اگر درمان آن جدی گرفته نشود، بیمار با عوارض جانبی شدید و اثرات مخرب مواجه می شود. هوا در فصل پاییز طوری است که این آلرژی ها افزایش می یابند. حساسیت ها ممکن است مدت ها در بدن شخص باقی مانده و حتی با اتمام فصل نیز همچنان ادامه داشته باشند.

علت بروز حساسیت های تنفسی فصلی

حساسیت پاییزی نیز اگر مشابه سایر آلرژی ها تحت درمان قرار نگیرد، می تواند سبب عفونت سینوس و آسم در افراد شود. آنچه علائم حساسیت را بروز می دهد، رها شدن هیستامین ها در بدن در پاسخ به مواد محرک و آلرژی زایی مانند گرد و غبار، گرده گل ها، برخی آلودگی ها و گیاهان می باشد. این حساسیت پاییزی می تواند سبب خارش چشم، گلو؛ بینی و گوش، ریزش اشک، عطسه، سوزش و گلو، گرفتگی بینی و گاه خستگی و تنگی نفس در پاییز شود.

مهم ترین علت های بروز حساسیت و تنگی نفس در پاییز

باید اشاره کرد هنگام بروز حساسیت فصلی و تنگی نفس در پاییز، ماده ای به اسم آلرژن که زیاد خطرناک نیست؛ موجب بروز یک واکنش دفاعی در بدن می شود و بدن به اشتباه مقابله با این ماده را شروع می کند. این مقابله نشانه هایی دارد که به صورت علائم آلرژی حس می شود.

  آشنایی با مزایا و معایب پروتز سینه مدل اشکی

در شکل طبیعی این واکنش ها در پی وارد شدن باکتری و ویروس بیماری زا به بدن روی می دهد. اما هنگامی که فرد دچار حساسیت پاییزی می شود هر زمان که ماده حساسیت زا پدیدار شود، سیستم دفاعی نیز فعالیتش را شروع می کند.

مهم ترین علت های بروز حساسیت و تنگی نفس در پاییز

قابل ذکر است وقتی ماده آلرژن همچون گرده گل، گرد و غبار و … به بدن وارد می شود، سیستم ایمنی با آن مبارزه کرده و از خود ماده ای به اسم هیستامین ترشح نموده که این ماده علائم آزاردهنده ای مانند خارش، سوزش گلو، تنگی نفس در پاییز و … به همراه می آورد.

از این رو برای رفع این مشکلات باید داروهای ضد حساسیت مصرف کرد. از جمله داروهای مورد استفاده برای آلرژی های فصلی شامل قرص سیتریزین، لوراتادین، آنتی هیستامین و سایر قرص های ضد حساسیت هستند که به اسامی مختلفی در داروخانه ارائه می شوند که البته باید با تجویز پزشک تهیه شود.

هنگام حساسیت فصلی چه موقع به پزشک مراجعه شود؟

گاهی مواقع حساسیت پاییزی طوری است که ممکن است با سرماخوردگی اشتباه گرفته شود. در این حالت بهتر است که حتما به پزشک مراجعه شده تا مشخص شود که این موضوع آلرژی است یا فرد سرماخورده است. لازم به ذکر است کودکان بالای ۴ سال نیز می توانند علائم حساسیت فصلی را از خود نشان دهند.

می توان در این سنین علائم آلرژی را در آن ها مشاهده و از ایجاد آن پیشگیری نمود. ولی برای نوزادان تشخیص آلرژی از سرماخوردگی مقداری دشوارتر بوده و نمی توانند داروهای مرتبط با آلرژی را مصرف کنند. از این رو در صورت مشاهده علائم حساسیت در نوزاد، حتما نوزاد را به نزد پزشک متخصص ببرید.

هنگام حساسیت فصلی چه موقع به پزشک مراجعه شود؟

باید اشاره کرد کودکان مبتلا به اگزمای پوستی یا آسم در مقابل حساسیت های فصلی و تنگی نفس در پاییز آسیب پذیر تر بوده و کودکانی که از خانواده این موضوع را به ارث می برند، به احتمال زیاد بیشتر در معرض ابتلا به حساسیت های فصلی از جمله آلرژی پاییزی هستند و باید سلامت آن ها بیشتر مورد مراقبت باشد.

روش های کنترل و بهبود آلرژی های فصلی

به کمک راهکارهایی که در ادامه اشاره می شود می توانید آلرژی و تنگی نفس در پاییز را کنترل و تاحدودی بهبود بخشید.

  • داروهای ضد آلرژی خود را به طور منظم مصرف کنید.
  • هر موقع که از محیط بیرون وارد منزل می شوید، دست های خود را کاملا بشویید.
  • لباس های بیرون از منزل را در داخل خانه نپوشید.
  • کمتر خود را در معرض مواد حساسیت زا قرار دهید.
  • با مشورت پزشک از یک دستگاه بخور خانگی بهره بگیرید.

روش های کنترل و بهبود آلرژی های فصلی

  • غذاهای سالم و مقوی و همچنین میوه و سبزیجات تازه را مصرف نمایید.
  • برای پیشگیری تنگی نفس در پاییز در طی روز آب کافی بنوشید.
  • در بیرون از منزل حتما از ماسک استفاده کنید.
  • جهت جلوگیری از تنگی نفس در پاییز موقع گردگیری ماسک بزنید.
  • سعی کنید آرام بوده و کمتر نگرانی و استرس داشته باشید.
  • گرم نگه داشتن سر و پا در صورت سردی هوا.
  • نوشیدن یک لیوان آب سیب قرمز شیرین هنگام شب.
  • بهترین غذا در فصل پاییز که سلامتی و انرژی به همراه دارد، آبگوشت بوده که توصیه می شود آن را فراموش نکنید.
  • نوشیدن یک لیوان آب گرم به همراه یک قاشق عسل و چند قطره آبلیموی طبیعی در صبح.

مواد غذایی مفید برای بهبود آلرژی پاییزی

  • دمنوش بابونه و دارچین نیز تقویت کننده سیستم ایمنی خواهد بود. این دمنوش علاوه بر اکسیژن رسانی بیشتر به اندام های تنفسی به بهبود آسم و تنگی نفس کمک می کند.
  • مربای شقاقل، بهار نارنج و خلال نارنج هم علیرغم تقویت سیستم ایمنی و کاهش علائم آلرژی می گردد.

ممنون که تا انتهای مقاله بهترین راه های کنترل آلرژی و تنگی نفس در پاییز با ما همراه بودید. اگر سوال یا نکته ای دارید از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: arga-mag.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + نوزده =