0

روش نگهداری و تکثیر گیاه یشم آپارتمانی

روش نگهداری و تکثیر گیاه یشم آپارتمانی

فهرست عناوین

گیاه یشم (Jade plant) یا گیاه پول یک ساکولنت (گیاه گوشتی مقاوم) آپارتمانی است که نگهداری آن در فضای بسته منزل آسان است. همچنین طول عمر زیاد این گیاه آن را به یکی از گیاهان آپارتمانی محبوب تبدیل کرده است. اگر مایلید با این گیاه خوش یمن بیشتر آشنا شوید و یک یا چند گلدان از آن را در خانه داشته باشید، تا انتهای مقاله همراهمان باشید.

فواید گیاه یشم چیست؟

گیاه یشم نوعی گیاه آپارتمانی محبوب و باطراوت است که برگ‌های گوشتی و بیضی‌شکل و ساقه ضخیم و چوبی دارد و طول آن با کمترین میزان مراقبت به ۹ تا ۱۲ سانتی‌متر می‌رسد. رشد این گیاه بسیار آهسته است و در سال حدود ۵ سانتی‌متر رشد می‌کند.

بومیان جنوب آفریقا اعتقاد دارند که گل یشم با خودش خوش‌یمنی، سلامتی و کامیابی می‌آورد و آن را گیاه پول می‌نامند و به کسانی هدیه می‌دهند که دوستشان دارند. گیاه یشم معمولا به‌خوبی با محیط گرم و خشک بیشتر خانه‌ها سازگار می‌شود.

آبیاری مناسب در طول فصل رشد (بهار و تابستان) و خشک نگه داشتن خاک گیاه در طول فصل سرد (زمستان) اهمیت زیادی دارد. چون این گیاه مستعد پوسیدگی است، خاک گیاه باید در فاصله بین آبیاری‌ها خشگ نگه‌ داشته شود.

ترفند ها و نکات نگهداری گل یشم در خانه

معمولا مراقبت از گیاه یشم دردسری ندارد. بااین‌حال، این گیاه به رطوبت زیاد و مجموعه‌ای از بیماری‌ها حساس است و مثل همه گیاهان گوشتی، آبیاری بیش از‌ حد آن را از بین می‌برد، بنابراین سعی کنید به‌جای مرطوب نگه‌داشتن خاک، آن را خشک نگه دارید.ترفند ها و نکات نگهداری گل یشم در خانهاین گیاه معمولا برای رشد حداکثری به آفتاب زیاد نیاز دارد، بنابراین آن را در جایی از خانه قرار دهید که نور کافی دریافت کند. اگر شرایط مساعد باشد، این گیاه به‌راحتی تکثیر می‌شود و می‌توانید گلدان‌های زیادی از آن تهیه کنید و در قسمت‌های مختلف خانه بگذارید. برای نگهداری گیاه یشم باید به چند نکته توجه کرد که در ادامه، مطرحشان کرده‌ایم.

۱. نور مناسب برای گیاه یشم

گیاه یشم به نور زیاد نیاز دارد. بااین‌حال، نور مستقیم برگ‌های این گیاه و به‌خصوص برگ‌های جوان آن را می‌سوزاند. نور خیلی کم هم موجب ضعف و رشد کم گیاه می‌شود و آن را پژمرده می‌کند. بنابراین حداقل ۶ ساعت نور غیرمستقیم در روز برای گیاه لازم است. قراردادن گیاه در جایی از خانه که پنجره رو به جنوب دارد ایدئال است. احتمالا پنجره‌های رو به غرب هم نور کافی را تأمین می‌کنند.

۲. خاک مناسب یشم

ترکیب مخصوص گیاهان گوشتی گزینه مناسبی است. در بهترین حالت، خاک باید خنثی یا کمی اسیدی باشد و به‌خوبی زهکشی شود تا از تجمع رطوبت اضافی و رشد قارچ جلوگیری کند. اگر از خاک مخلوط گلدانی چندمنظوره استفاده می‌کنید، می‌توانید کمی پرلیت به خاک اضافه کنید. علاوه‌ بر این، می‌توانید گیاه یشم را در گلدان سفالی قرار دهید تا رطوبت اضافی از آن خارج شود.

  ترفندها و نکات پرورش گل گازانیا در خانه

۳. آب مورد نیاز گیاهان یشم

در بهار و تابستان باید به‌اندازه‌ای به گیاه یشم آب بدهید که فقط خاک آن مرطوب شود و خیس نباشد و در فصل زمستان میزان آبیاری را به ماهی ۱ بار کاهش دهید. اگر گلدان گل یشم را در ظرف حاوی آب قرار می‌دهید، بعد از چند دقیقه آن را بردارید، زیرا گیاه نباید مدت زیادی در آب بماند.

۴. دما و رطوبت لازم برای گیاه

دمای مناسب نگهداری این گیاه در منزل بین ۱۸ تا ۲۳ درجه سانتی‌گراد است. در شب و در زمستان گیاه می‌تواند در محیط سردتر (حدود ۱۲٫۵ درجه سانتی‌گراد) باشد، اما به یاد داشته باشید که این گیاه نباید مدتی طولانی در دمای زیر ۱۰ درجه سانتی‌گراد قرار بگیرد.

۵. کود مناسب یشم

بسیاری از افراد در فصل رشد به گیاه غذای کافی نمی‌دهند. برای رشد مناسب گیاه یشم بهتر است گیاه را در ابتدای فصل با کودهای رهایش کنترل‌شده یا هفته‌ای با محلول‌های ضعیف تغذیه کنید. برای گیاه بالغ از کود متعادل ۲۰-۲۰-۲۰ با قدرت یک‌چهارم و برای گیاه جوان از کودهایی با کمترین نیتروژن استفاده کنید.

آموزش روش های تکثیر گیاه یشم آپارتمانی

تکثیر گیاه یشم بسیار راحت است. گیاه جدید از تکثیر یک برگ تنها یا قلمه گرفته شده از گیاه والد تهیه شود. بهترین زمان تکثیر این گیاه در طول تابستان و زمانی است که نور و رطوبت کافی دریافت می‌کند.آموزش روش های تکثیر گیاه یشم آپارتمانی

ترفند تکثیر قلمه گیاه یشم

  1. یک قلمه با حداقل طول ۵ تا ۷٫۵ سانتی‌متر بگیرید. این قلمه باید از گیاه سالم، بالغ و بدون بیماری باشد.
  2. قلمه را چند روز در جای گرم و خشک قرار دهید. زمانی‌ که انتهای قلمه خشک و پوسته‌پوسته شد، می‌توانید کار را ادامه دهید. این کار از پوسیدگی جلوگیری و به ریشه‌زایی کمک می‌کند.
  3. به قسمت برش‌خورده پودر هومورن ریشه‌ساز بزنید.
  4. قسمت برش‌خورده را در گلدان حاوی ترکیب نصف خاک و نصف ورمیکولیت (یا پرلیت) بگذارید.
  5. فقط تا حدی که خاک گلدان مرطوب شود به گیاه آب بدهید. قلمه شما باید ظرف چند هفته ریشه بزند. در این زمان می‌توانید مراقبت از قلمه مثل یک گیاه یشم معمولی را شروع کنید.
  6. آبیاری مناسب را انجام دهید و اجازه دهید آب به اعماق خاک نفوذ کند تا ریشه‌ها به‌سمت پایین رشد کنند و فقط در سطح قرار نگیرند. همچنین اجازه دهید در فاصله بین آبیاری‌ها خاک به‌خوبی خشک شود.

روش تکثیر برگ گیاه یشم

  1. یک برگ گیاه یشم را که کمی ساقه‌برگ دارد بردارید. قلمه بدون ساقه‌‌برگ نمی‌تواند ریشه بزند. این قلمه باید از گیاه سالم، بالغ و بدون بیماری گرفته شود.
  2. قلمه را چند روز در جای گرم و خشک قرار دهید. زمانی که انتهای قلمه خشک و پوسته‌پوسته شد، می‌توانید کار را ادامه دهید. این کار از پوسیدگی جلوگیری و به ریشه‌زایی کمک می‌کند.
  3. به قسمت برش‌خورده پودر هومورن ریشه‌ساز بزنید.
  4. قسمت برش‌خورده را در گلدان حاوی ترکیب نصف خاک و نصف ورمیکولیت (یا پرلیت) بگذارید. نیازی نیست که قلمه برگ را در خاک فرو کنید. فقط تماس با خاک شرایط لازم برای رشد برگ را فراهم می‌کند.
  5. گیاه را در جای گرم و روشن قرار دهید و روی آن مه‌پاشی کنید تا کمی مرطوب شود. بعد از یکی‌دو هفته ریشه و گیاه جدید از حاشیه برگ رشد می‌کند. در این زمان می‌توانید از قلمه مثل یک گیاه یشم معمولی مراقبت کنید.
  روش نگهداری، پرورش و طرز کاشت گل لادن در خانه

آفت‌ رایج گیاه یشم چیست؟

مثل بسیاری از گل و گیاهان آپارتمانی و ساکولنت‌ها، این گیاه هم باید با انواع آفت‌ها مبارزه کند. شایع ترین آفت این گیاه شپشک آردآلود است که لکه‌های سفیدی ایجاد می‌کند، به‌خصوص در ناحیه اتصال برگ به ساقه. چون گیاه یشم به حشره کش‌ها و روغن‌ها حساس است، باید این آفت‌ را با پنبه آغشته به الکل از بین ببرید.

بهترین محل قراردادن گیاه یشم در فنگ شویی

اگر از اصول فنگ شویی پیروی می‌کنید، احتمالا محل قراردادن گیاه یشم برایتان مهم است. پس بر این اساس، قراردادن گیاه یشم در قسمت‌های مختلف خانه را بررسی می‌کنیم.بهترین محل قراردادن گیاه یشم در فنگ شویی

  • حمام و اتاق خواب: محیط مرطوب حمام یا فضای بسته اتاق خواب انرژی خوب گیاه یشم را از بین می‌برد و نباید در این فضاها قرار بگیرد.
  • جلوی در منزل: این کار می‌تواند سلامتی را به خانه شما وارد کند. به عبارتی از دری که گل یشم وارد شود، بی‌پولی و بیماری بیرون می‌رود.
  • حیاط:‌ اگر در جایی زندگی می‌کنید که زمستان‌های سردی دارد، می‌توانید در فصل بهار و تابستان گلدان را در گوشه‌ای از حیاط بگذارید و در فصل زمستان آن را در خانه نگه دارید.
  • ایوان: می‌توانید این گیاه را در ایوان به‌سمت شرق یا جنوب شرقی قرار دهید. گیاهی که به‌خوبی از آن مراقبت شده باشد، انرژی‌های مثبت چی (chi) را جذب می‌کند.

ممنون که تا آخر این ویدئو با مجله بانوی پارسی همراه بودید. اگر شما نیز تجربه ای در زمینه نگهداری و پرورش این گیاه مفید دارید با ما و خوانندگان در میان بگذارید.

منبع: www.chetor.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 16 =