فهرست عناوین
ایرانیان معتقد بودند که هر فصلی غذای مخصوص به خود را دارد و نمیتوان هر غذایی را در تمام فصول سال خورد! یکی از غذاهایی که ما ایرانیها در فصل گرم سال مثل بهار و تابستان زیاد میخوریم، آب دوغ خیار است. امروز قصد داریم طرز تهیه آب دوغ خیار اصیل ایرانی خوشمزه را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
خواص و طبع آب دوغ خیار مجلسی
همانطور که احتمالا میدانید طبع خیار، ماست و دوغ سرد است و برای اینکه خوردن این غذا برای شما اذیت کننده نباشد به آن کشمش، گردو، و نعناع خشک اضافه میکنند.
اگر دوست داشتید، میتوانید سیر تازه رنده شده و یا پودر سیر هم به آب دوغ خیار اضافه کنید که البته کاملا اختیاری است و در دستور کلی که آن را می خوانید نیاوردیم. این غذای کهن ایرانی طرفداران خاص خود را دارد. در ادامه بهترین روش تهیه آب دوغ خیار را برای شما آورده ایم.
روش درست کردن آب دوغ خیار اصلی
اگر شما هم در هوای گرم تابستان یا بهار هوس درست کردن آب دوغ خیار کرده اید. با کمی وقت و مواد غذایی کم میتوانید یک دسر خوشمزه برای سفره غذای خود درست کنید. آموزش آشپزی غذاهای ایرانی تنها کمی دقت میخواهد. این پیش غذای خوشمزه و خنک را حتی بدون کشمش و گردو نیز میتوانید تهیه کنید.
- 3 عدد خیار
- 1 پیمانه ماست
- 1/2 پیمانه کشمش پلویی
- 1.5 لیتر دوغ
- 2 قاشق غذاخوری نعناع خشک
- 1 پیمانه سبزی خوردن خرد شده
- نمک به مقدار لازم
- 1/4 پیمانه گردو خرد شده
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- گل محمدی (دلخواه)
مراحل درست کردن آب دوغ خیار:
- در شروع سبزی خوردن را به طور کامل شسته و بعد از اینکه آب آن گرفته شد، آنها را ریز خرد کنید و درون یک کاسه بزرگ بریزید.
- حالا خیار را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به ظرف اضافه کنید.
- در این مرحله کشمش و گردوی خرد شده را به ظرف اضافه کنید.
- نمک و فلفل را به ظرف اضافه کنید، پیشنهاد میکنیم از هر کدام یک قاشق چایخوری در ظرف بریزید.
- حالا ماست را اضافه کرده و شروع به هم زدن مواد بکنید تا ماست به همه مواد برسد.
- دوغ را کمکم همزده و به مواد اضافه کنید. من از گل محمدی برای تزئین استفاده کردم که کاملا اختیاری است.
- حالا دسر خوشمزه شما آماده سرو است نوش جان!
امیدوارم که این دسر ایرانی خوشمزه مورد پسندتان قرار گرفته باشد و در روزهای گرم سال مهمان سفره های نهار و شام شما باشد.
نظرات کاربران