فهرست عناوین
یکی از پرخاصیت و مفید تر منابع غذایی ماهی است. لازم است که حتما حداقل یک روز در هفته را ماهی میل کنیم. اینجاست که دستور خت انواع ماهی سوخاری اهمیت پیدا میکند. نهار که مهم ترین وعده غذایی ما ایرانی ها به شمار میرود بهتر است شامل مقوی ترین و مفید ترین طیف غذایی باشد.
دستور پخت انواع ماهی سوخاری در فر خانگی
اگر شما نیز از دوستداران انواع ماهی و غذاهای دریایی هستید، امروز در مجله بانوی پارسی قصد داریم که طرز تهیه ماهی سوخاری را به شما آموزش دهیم. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت درست کردن ماهی سوخاری مجلسی در فر
مواد تشکیل دهنده | مقدار لازم |
ماهی فیله | 3 تکه |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
آرد سفید | 4 قاشق چای خوری |
پودر پنیر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 2/1 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 2/1 قاشق چای خوری |
آرد سوخاری | 5 قاشق غذاخوری |
روش آماده سازی ماهی سوخاری با فر
برای تهیه ماهی سوخاری دونفره، ابتدا پوست ماهی را جدا کنید. ماهی که تازه خریداری میکنید بوی زهم دارد. برای گرفتن بوی زهم ماهی، روی آنها مقداری نمک و فلفل بپاشید و به آب لیمو آغشتهشان کنید. سپس آنها را به مدت 2 ساعت درون یخچال قرار دهید تا بهخوبی طعم بگیرند و مزهدار شوند.
حال نوبت درست کردن پودر سوخاری است. برای این کار مقداری خمیر نان باگت پودر شده را به همراه آرد سفید درون ظرف بریزید. به خمیر نان مقداری پودر پنیر و کمی نمک اضافه کنید.
حال فیلههای ماهی را بعد از 2 ساعت از کیسه خارج کنید. آنها را در همان ظرفی که حاوی سیر، پیاز و کره بود قرار دهید تا به مواد داخل آن آغشته شود. سپس آنها را در مخلوط خمیر نان باگت و آرد سفید بغلتانید تا هنگام سرخ کردن سوخاری و پفکی شوند.
روش قرار دادن ماهی در فر
روی کف سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید. مقداری کره روی آن بمالید تا چرب شود. فیلههای ماهی را درون ظرف بچینید. حال نوبت آن است که فر را از چند دقیقه قبل روی دمای 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. فیلههای ماهی را در سینی فر طبقه وسط قرار دهید. حدود 20 دقیقه صبر کنید تا تا ماهیها بهخوبی پخته شوند.
طرز تهیه ماهی سوخاری در ماهیتابه بدون فر
اگر شما در خانه دسترسی به فر ندارید نگران نباشید. این ماهی خوشمزه را بدون فر هم میتوان درست کرد. در ادامه روش تهیه ماهی سوخاری در ماهیتابه را برای شما بیان میکنیم.
مواد لازم برای پخت ماهی سوخاری در تابه بدون فر
مواد تشکیل دهنده | مقدار لازم |
ماهی قزل آلا | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
آب لیمو | 1 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
سرکه | 2/1 قاشق غذاخوری |
تخممرغ | 1 عدد |
آرد | 2/1 پیمانه |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
پودر سوخاری | 2/1 پیمانه |
زردچوبه، پابریکا و آویشن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روش درست کردن و سرخ کردن ماهی در ماهیتابه
برای تهیه ماهی سوخاری در ماهیتابه، ابتدا ماهی قزل آلا را پاک کنید و آن را به قطعات دلخواه برش بزنید. پوست آن را نیز جدا کنید و بهخوبی آن را بشویید و سپس درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن بیرون برود. به طور استاندارد شما میتوانید ماهی قزل آلا را به 4 یا 6 قسمت تقسیم کنید.
یک کاسه بیاورید و قطعات خرد شده ماهی را درون آن قرار دهید. حال روی تمام این قطعات سرکه، آب لیمو، روغن زیتون، نمک و دیگر ادویههای لازم را روی آن بریزید. در ادامه سیر خرد شده و پیاز حلقه شده را نیز به داخل کاسه اضافه کنید. حال تمام مواد داخل کاسه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. کاسه را بهمدت 1 ساعت درون یخچال بگذارید تا قطعات ماهی مزه دار شوند.
روش سوخاری کردن ماهی
در این مرحله قطعات ماهی را از سیر و پیاز جدا کنید و با دستمال، رطوبت آنها را بگیرید. چندین کاسه بیاورید و مقداری پودر سوخاری، آرد سفید، آب یخ و تخممرغ را در هر یک از آنها قرار دهید. به داخل کاسه حاوی تخممرغ، مقداری نمک و فلفل سیاه بریزید و با چنگال آن را هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
قطعات ماهی را به ترتیب به هر یک مواد داخل این کاسهها آغشته کنید. حال یک تابه بیاورید و قطعات ماهی را به همراه مقداری روغن درون آن قرار دهید. تابه را روی حرارت بگذارید و سرخشان کنید. به همین سادگی ماهی سوخاری را درون تابه سرخ کردید. حال در انتها ماهی قزل آلا را به همراه سبزی پلو یا برنج سفید نوش جان کنید.
بهترین روش تهیه ماهی
در این مطلب از مجله بانوی پارسی درباره طرز تهیه ماهی سوخاری به دو روش با فر و بدون فر در ماهیتابه پرداختیم. همانطور که میدانید، ماهی سوخاری یک غذای ساده و خوشمزه است که شما میتوانید با حداقل امکانات در کمترین زمان ممکن آن را تهیه کنید. اگر شما نیز روش خاصی برای تهیه انواع ماهی دارید آموزش آشپزی خود را با ما و خوانندگان در میان بگذارید.
نظرات کاربران