0

مزایا و عوارض خوردن سس مایونز در بارداری چیست؟

مزایا و عوارض خوردن سس مایونز در بارداری چیست؟

فهرست عناوین

یکی از نگرانی مادر های باردار تغذیه آن ها می باشد. به این صورت که برخی ها اطلاعی ندارند که کدام ماده برای جنین مفید و کدام ماده برای جنین مضر می باشد. در این مقاله مصرف و خوردن سس مایونز در بارداری را بررسی می کنیم و خواهیم دید که آیا برای جنین ضرری دارد یا خیر. با ما همراه باشید.

فواید و خطرات خوردن سس مایونز در بارداری

مهم ترین خطرات خوردن سس مایونز در بارداری برای جنین

سوال بسیاری از افراد این است که آیا خانم های باردار می توانند سس مایونز مصرف کنند؟ در واقع پاسخ به این سوال می تواند بستگی به موادی داشته باشد که درون آن به کار رفته است. اگر تخم مرغ به کار رفته در آن پاستوریزه شده باشد نمی تواند خطری را برای جنین بوجود بیاورد. مایونز از روغن، سرکه، آبلیمو و تخم مرغ تهیه شده است و لسیتین و پروتئین درون تخم مرغ می تواند نقش امولوسیون کننده داشته باشد و در واقع ممکن است نقش نگهدارنده هم داشته باشد و بتواند خواص مایونز را نیز حفظ کند.

اگر تخم مرغ به کار رفته در مایونز خام باشد می تواند بیماری سالمونیا را بوجود بیاورد. این بیماری موجب سردرد، حالت تهوع شدید و اسهال می شود. کم آبی بدن هم از عوارض این بیماری است و مادر می تواند این بیماری را به جنین منتقل کند. باید بدانید که خوردن سس مایونز در بارداری و درگیری با این بیماری می تواند عوارض بسیار بدی بر روی جنین و رشد او داشته باشد.

معرفی انواع  سس مایونز

مایونز انواع مختلفی دارد و می توانید بر اساس نوع تخم مرغ و میزان چربی موجود در آن ها از این سس ها استفاده کنید. در ادامه برای شما نوع های سس مایونز ها را معرفی می کنیم.

  1. مایونز با چربی کامل دارای ۶۵ تا ۷۵ درصد چربی
  2. مایونز کم چرب بین ۳ تا ۳۰ درصد چربی دارد و دارای نشاسته ذرت است.
  3. مایونز فاقد تخم مرغ که هیچ تخم مرغی در آن وجود ندارد

معرفی انواع  سس مایونز

ارزش غذایی خوردن سس مایونز در بارداری

اگر در زندگی خود از مایونز استفاده می کنید واجب است بدانید که ارزش غذایی این ماده چقدر است و خوردن سس مایونز در بارداری چه فواید و مضراتی می تواند برای جنین داشته باشد. در ادامه این ارزش ها را برای شما شرح می دهیم.

  • مایونز دارای کالری بسیار زیادی می باشد. در واقع هر ۱۰۰ گرم مایونز حدودا ۷۰۰ کیلو کالری دارد.
  • مایونز دارای چربی بسیار زیادی می باشد و حدودا هر قاشق غذاخوری ۵ الی ۶ گرم کلسترول دارد.
  • در هر قاشق از این سس ۱۲۵ میلی گرم سدیم دارد و میزان مصرف سدیم شما در روز باید ۲۳۰۰ میلی گرم باشد.
  • مایونز دارای پروتئین و ویتامین های A, D, E, K, B6 و B12 می باشد.
  عوامل ایجاد حساسیت در کودک و درمان آلرژی در کودکان

فواید و خواص خوردن سس مایونز در بارداری

در ادامه فواید مصرف و خوردن سس مایونز در بارداری را برای شما بازگو می کنیم و شما می توانید بر اساس این فواید تصمیم بگیرد که آیا این سس را مصرف کنید یا در دوران بارداری از استفاده کردن این سس بپرهیزید.

ویتامن E در مایونز

خوردن سس مایونز در بارداری اهمیت بسیاری دارد. این سس یکی از منابع غنی ویتامین E می باشد و یک قاشق غذا خوری مایونز حدودا ۱.۷۷ میلی گرم ویتامین E است. این ویتامین برای پوست و مو بسیار اهمیت دارد و می تواند خطر سقط جنین را کاهش می دهد. این ویتامین می تواند قند خون را ثابت نگه می دارد.

میزان ویتامین K در سس مایونز

سس مایونز سرشار از ویتامین K است و باید بدانید که یک قاشق غذا خوری مایونز ۲۴ میکرو گرم ویتامین K دارد. این ویتامین برای سلامت نوزاد اهمیت بسیار زیادی دارد و از لخته شدن خون جلوگیری می کند و در نهایت به شما در امر زایمان کمک می کند.

میزان ویتامین K در سس مایونز

سس مایونز سرشار از ویتامین A و B

باید بدانید که سس مایونز غنی از ویتامین های A و B می باشد. این ویژگی به علت وجود تخم مرغ می باشد و می تواند نیاز روزانه مادر و کودک را برطرف کند.

خطرات و مضرات و عوارض خوردن سس مایونز در بارداری

پروتئین و لیستین موجود در زده تخم مرغ در واقع نوعی امولسیفایر مشتق شده از حیوان می باشد که به منظور تثبیت روغن در امولسیون های آب استفاده می شود؛ مانند سس مایونز. در صورتی که تخم مرغ استفاده شده در ترکیب سس به صورت خام و نیم پز باشد، بیماری سالمونلا می تواند سلامتی مادر و جنین داخل رحم را تهدید کند، بنابراین مادران باردار برای تهیه سس مایونز خانگی باید از استفاده کردن تخم مرغ خام در ترکیب آن خودداری کنند.

از این رو اینطور نتیجه گیری می شود که مصرف سس مایونز ناسالم در دوران بارداری مضر بوده و می تواند به جنین آسیب بزند و مصرف آن در حاملگی ممنوع می باشد به خصوص سس های مایونزی که اطمینانی از نحوه تولید و تهیه آنها وجود ندارد. بنابراین سس مایونز علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی که دارد در صورت مصرف زیاد عوارضی دارد که آن ها را مطرح می کنیم.

سس مایونز در بارداری

کالری زیاد مایونز

خانم های باردار نیاز به میزان مشخصی کالری دارند و این سس می تواند کالری بیش از حدی به بدن آن ها برساند و باعث اضافه وزن شوند. در نظر داشته باشید که کالری مورد نیاز بدن در آقایان و خانم ها متفاوت می باشد. پس نباید در خوردن سس مایونز در بارداری زیاده روی کرد.

  آشنایی با خطرات و علائم بلوغ زودرس در کودکان

خطرات سدیم زیاد در سس مایونز

مایونز نمک بسیار زیادی دارد و می تواند سدیم خون را افزایش داده و مشکلات بسیاری را بوجود بیاورد. از این مشکلات می توان به فشار خون بالا اشاره کرد که می تواند برای مادر و جنین مضر باشد. در واقع سس مایونز می تواند حدودا ۵۰ تا ۶۰ درصد میزان مصرف روزانه سدیم شما را تامین کند.

میزان قند مایونز

دیابت در بارداری یکی از شایع ترین دیابت ها می باشد که بیش تر زنان را درگیر می کند و می تواند برای مادر و جنین خطر ناک باشد. اما باید بدانید که بیش تر دیابت های دوران بارداری پس از زایمان خود به خود از بین می روند ولی برخی از آن ها باقی می مانند و می توانند برای خانم ها مضر باشد به طور کلی باید مراقبت های لازم در دوران بارداری و پس از آن را بانوان انجام بدهند.

عوارض چربی زیاد سس مایونز در دوران حاملگی

مایونز چربی بسیار زیادی دارد و می تواند سیستم ایمنی بدن جنین را به خطر بیندازد. مشاهدات نشان می دهند افرادی که مادر آن ها در بارداری از چربی بسیاری استفاده کرده است احتمال چاقی را در زندگی آینده آن ها افزایش می دهد.

چربی سس مایونز بسیار مضر است خوردن سس مایونز در بارداری خطرناک است

مضرات مواد نگهدارنده مایونز

مایونز هایی که در شرکت ها تهیه می شود دارای نگه دارنده می باشد تا از فاسد شدن آن ها جلوگیری کنند. این مواد ممکن است برای سلامت جنین مناسب نباشد و سلامت او را تحت تاثیر قرار دهد و در رشد وی تاثیرات منفی داشته باشد که می تواند در آینده برای کودک مشکلات بسیاری را بوجود بیاورد. با این تفاسیر خوردن سس مایونز در بارداری بخاطر وجود مواد نگهدارنده مضر است.

نکات مهم در انتخاب سس‌ مایونز سالم

در نظر داشته باشید که برای خرید سس مایونز باید به یک سری از نکات توجه کنید این نکات شامل:

  • باید به مشخصات روی آن توجه کنید و باید بدانید که کدام شرکت آن را تولید کرده است و مطمئن شوید که تولید کننده معتبری می باشد و استاندارد های لازمه را  رعایت می کند.
  • حتما باید از تولید کننده ای استفاده کنید که از تخم مرغ های پاستوریزه استفاده می کند.
  • بهتر است از مایونز های خانگی و نا معتبر استفاده نکنید زیرا از تخم مرغ های پاستوریزه نشده استفاده می کنند.
  • برای مصرف مایونز در رستوران بهتر است از برند تولید کننده آن اطمینان حاصل کنید. و یا می توانید اصلا از سس مایونز های غیر بسته بندی استفاده نکنید.
  آموزش تهیه 3 مدل غذا با خرما خوشمزه و مقوی

نکات مهم در انتخاب و خوردن سس مایونز در بارداری

اهمیت جایگزین کردن سس مایونز در سلامتی

اگر نمی خواهید از مایونز ها استفاده کنید و نگران بیماری سالمونیا هستید می توانید از سس های جایگزین استفاده کنید. این سس ها شامل :

  1. مایونز بدون تخم مرغ
  2. مایونز کم چربی با برند های معتبر
  3. انواع ماست
  4. سس خردل
  5. خامه کم چرب
  6. کره بادام زمینی

نکته :در نظر داشته باشید که مایونز صنعتی اگر از برندی معتبر خریداری شود و مطمئن باشید که از تخم مرغ پاستوریزه استفاده می کند و باکتری ندارد کاملا امن می باشد و می توانید آن را به راحتی استفاده کنید و از بیماری ها و عوارض بعدی سس مایونز آسوده خاطر باشید و از خوردن سس مایونز در بارداری نگران نباشید.

آیا سس مایونز خانگی هم حاوی سالمونلا است؟

مایونز هایی که در ترکیب آنها تخم مرغ وجود دارد، امکان دارد یکی از دلایل اصلی مسمومیت یعنی سالمونلا و سایر عفونت ها باشد. به منظور درک بهتر این موضوع، محققان تحقیقی انجام داده اند که چگونگی تاثیرگذاری سالمونلا را روی سس خانگی نشان می دهد، مایونز های مورد بررسی محققان حاوی مواد نگهدارنده شیمیایی بوده و برخی از آنها نیز فاقد هر گونه ماده نگهدارنده ای بودند.

عوارض سس مایونز برای حاملگی و آیا سس مایونز خانگی هم حاوی سالمونلا است؟

محققان در ابتدا زرده های تخم مرغ انواع مختلف سالمونلا را با هم ترکیب کردند و سپس از همین زرده ها در تهیه مایونز استفاده شده بود، در مایونز های حاوی سالمونلا دو، سه و چهار قاشق سرکه یا آب لیمو اضافه شد.

در ۱۵ روز بعدی، محققان مرتبا مشغول نمونه گیری در ۴ درجه سانتیگراد بودند، نتایج تحقیقات نشان داد که سالمونلا در مایونز هایی که در ترکیب آنها سرکه وجود داشت به نسبت مایونز های که آب لیمو داشتند، رشد آن بیشتر بود، همچنین مطابق نتایج محققان؛ سالمونلا حتی بعد از ساخته شدن مایونز نیز می تواند دوام آورد.

باید ها و نباید های خوردن سس مایونز در بارداری

در نظر داشته باشید که شما به عنوان مادر در برابر جنین خود مسئول هستید و باید از او محافظت کنید. در واقع بهتر است اطلاعات بیش تری درباره تغذیه مادر در دوران بارداری بدانید. دانستن خطرات خوردن سس مایونز در بارداری به شما در داشتن فرزندی سالم کمک میکند.

 

منبع: arga-mag.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + نوزده =