0

مهم ترین مزایا و معایب خوردن ذرت در بارداری

مهم ترین مزایا و معایب خوردن ذرت در بارداری

فهرست عناوین

مصرف ذرت در دوران حاملگی می تواند سبب تقویت حافظه جنین شده ولی مصرف بیش از حد ذرت در بارداری نیز فاقد عوارض نیست. برای اطلاع بیشتر از فواید و عوارض خوردن ذرت در بارداری تا انتهای این مقاله همراه مجله بانوی پارسی باشید.

فواید و عوارض خوردن ذرت در بارداری چیست؟

ذرت یکی از غلات پر مصرف در سراسر دنیا محسوب می شود. این ماده غذایی غنی از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. ویار ذرت برشته در دوره بارداری خیلی رایج است. ولی آیا خوردن ذرت در بارداری بی خطر می باشد؟ همچنین این ماده غذایی چه فواید یا عوارض احتمالی را در دوره حاملگی به دنبال دارد؟ برای دانستن پاسخ سوالات این چنینی و بیشتر تا پایان مطلب همراه  ما باشید.فواید و عوارض خوردن ذرت در بارداری چیست؟

فواید و خواص مصرف ذرت در حاملگی و بارداری

همانطور که می دانید خوردن غذاهای مغذی در دوران حاملگی هم برای سلامت مادر و جنین در حال رشد خیلی اهمیت دارد. تمایل به خوردن غذاهای مختلف در دوره حاملگی یک امر شایع و متداول می باشد و یکی از هوس های رایج مادران باردار خوردن ذرت می باشد.

می توانید در دوران حاملگی ذرت را مصرف نمایید ولی به اندازه متعادل تا هضم راحت تر و تقویت سیستم ایمنی را سبب شود. ولی زیاده روی در خوردن ذرت در حاملگی مشابه هر چیز دیگری عوارضی مانند مشکلات گوارشی را به همراه دارد. از جمله فواید خوردن ذرت در بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فواید و خواص مصرف ذرت در حاملگی و بارداری

  • تقویت حافظه جنین با ذرت
  • فیبر موجود در ذرت از یبوست احتمالی اوایل حاملگی پیشگیری می کند.
  • ذرت منبع غنی از اسید فولیک می باشد که این امر سبب کاهش خطر بروز ناهنجاری های مادرزادی در نوزاد می گردد.
  • زاکزانتین موجود در ذرت از تخریب لکه زرد چشم جلوگیری می کند.
  • مانع از کم خونی مادر باردار می شود.
  • تیامین موجود در ذرت برای عملکرد عضلات و سیستم عصبی الزامی است.
  • بتاکاروتن و ویتامین آ موجود در ذرت عملکرد بهتر سیستم ایمنی و رشد سالم نوزاد را به همراه دارد.
  • رشد سالم مغز نوزاد و بهبود عملکرد ذهن و حافظه
  • ویتامین ها و مواد موجود در ذرت مانع از تحلیل رفتن عضلات نوزاد بعد از تولد می گردد.
  • آنتی اکسیدانی به اسم لوتئین در ذرت نقش مهمی در تقویت قوه بینایی نوزاد دارد.
  • آنتی اکسیدان های موجود در ذرت از مادر باردار در برابر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان سینه محافظت می کند.
  • کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب بدن
  ۷ ماده غذایی که در افزایش عمر موثر هستند

عوارض و ضررهای جانبی مصرف زیاد ذرت در بارداری

ممکن است به علت خوردن بیش از حد ذرت در دوران بارداری و حاملگی عوارض جانبی زیر روی دهد:

عوارض و ضررهای جانبی مصرف زیاد ذرت در بارداری

  • بر اساس مطالعه ای روی موش ها، مصرف اسید چرب اشباع مانند ذرت ممکن است روی رفتار و فعالیت کودک تاثیر گذار باشد.
  • احتمال بروز سوءهاضمه وجود دارد. از این رو ذرت در مقادیر کم مصرف شود.
  • افزایش وزن در دوره بارداری
  • خطر بروز بیماری قلبی به دلیل وجود اسیدهای چرب در ذرت
  • مصرف ذرت بیش از حد در حاملگی سبب نفخ و گاز معده و درد شکم می گردد. ضمنا خوردن بیش از حد این ماده غذایی سبب کاهش توانایی بدن در جذب آهن، روی و دیگر مواد معدنی می گردد.

اقدامات احتیاطی برای خوردن ذرت در حاملگی

در خوردن ذرت در بارداری بهتر است اقدامات احتیاطی زیر را مدنظر قرار دهید:

  • بعد از خرید ذرت، آن را سریعا مصرف نموده تا از همه خواص ذرت بهره مند شوید.
  • در صورت عدم تمایل به خوردن ذرت پوسته آن را تا موقع مصرف جدا نکنید.
  • دانه های ذرت را درون ظروف در بسته در فریزر نگهداری تا خواص آن حفظ گردد.
  • نشاسته ذرت به طور کلی به عنوان مکمل بوده از این رو به تنهایی مصرف نشود.

در حاملگی ذرت به چه صورت مصرف شود بهتر است؟

به روش های زیر ذرت در بارداری بهتر است مصرف نمایید:

  • به عنوان میان وعده
  • به صورت اضافه کردن به سالاد، سوپ و ساندویچ
  • طعم دهی به پیتزا، پاستا و … .
  • روی ذغال یا گریل آماده شود.
  • آب پز و با ادویه مخلوط شود.در حاملگی ذرت به چه صورت مصرف شود بهتر است؟

در ضمن ذرت بو داده دارای چربی های ترانس زیادی است و نباید در دوران حاملگی بیش از حد مصرف شود وگرنه برای جنین احتمال خطر مرگ وجود دارد. ناگفته نماند در این روش به ذرت نمک زیادی اضافه می شود که سبب افزایش فشار خون مادر می شود.

لازم به ذکر است از تهیه ذرت بوداده در ماکروویو خودداری شود. از این رو تا حد امکان ذرت به صورت آب پز مصرف شود. همچنین شربت ذرت حاوی شیرین کننده های افزودنی بوده که بهتر است از مصرف آن در این دوران خودداری شود.

نکات مهم برای خرید و نگهداری ذرت

در هنگام خرید ذرت به نکات زیر دقت فرمایید.

  • پوسته ذرت سبز رنگ بوده و تازه باشد. تازگی ذرت با فشار دادن ناخن خود درون دانه ذرت مشخص می شود.
  • در صورت سفت بودن دانه ذرت ولی با فشردن آن کمی شیره خارج شود نشان از تازگی آن دارد. از سویی اگر تغییر رنگ داده و دارای تورفتگی باشد یعنی ذرت تازه نیست.
  علت و درمان احساس خستگی و ضعف در بارداری

نکات مهم برای خرید و نگهداری ذرت

  • در صورتی که ذرت در دمای بالا واقع شود طعم شیرینش را کمی از دست می دهد زیرا قند آن به نشاسته تبدیل شده است.
  • ذرت را با پوست در فریزر نگهداری نمایید.
  • در صورت جدا کردن پوست ذرت آن را درون کیسه پلاستیکی در فریزر نگهداری کنید.
  • بهتر است ذرت تازه را همان روز خرید میل کنید تا از خواص آن کاملا بهره مند شوید.

مصرف ذرت کبابی در حاملگی ضرر دارد؟

ممکن است مصرف ذرت در بارداری به شکل کبابی خطرناک نباشد ولی بهتر است نوع ارگانیک آن استفاده شود و بیش از اندازه مصرف نشود. اگر بعد از خوردن ذرت احساس ناراحتی ایجاد شد با پزشک مشورت نمایید. همچنین در صورتی که می خواهید ذرت را در رژیم غذایی تان اضافه کنید، درباره خطر احتمالی و فواید آن با پزشک در دوران حاملگی مشورت نمایید.

مصرف ذرت کبابی در حاملگی ضرر دارد؟

عوارض خوردن ذرت مکزیکی در بارداری و حاملگی

اگرچه مصرف ذرت در بارداری داری فوایدی است ولی لازم است بدانید که ذرت مکزیکی به علت این که دارای پنیر پیتزا و عوارض خوردن سس مایونز در بارداری است کالری بالایی دارند برای مادر بارداری که اضافه وزن دارند، توصیه نمی شود. البته خوردن مقدار کمی از آن مشکلی به همراه ندارد ولی سعی شود در مصرف آن احتیاط صورت گیرد.

ممنون که تا انتهای مطلب مزایا و معایب مصرف ذرت در بارداری با ما همراه بودید. به امید سلامت همه مادران و کودکان جهان.

منبع: arga-mag.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − هجده =