فهرست عناوین
کمتر از یک ماه دیگر تا شروع جام جهانی 2022 قطر باقی مانده است، جام جهانی ای که برای دومین بار در خاور میانه و در کشور قطر برگزار میشود. استادیوم های جام جهانی قطر هشت مورد هستند که برای برگزاری مسابقات فوتبال جام جهانی ۲۰۲۲ مهیا شده است.
آشنایی با 8 مورد از استادیوم های جام جهانی 2022 قطر
این رویداد جهانی بزرگ که در کشور قطر برگذار میشود با هزینه های بسیار زیادی آماده شده. فوتبال جام جهانی را میتوان مهم ترین ورزش نامید. به همین دلیل استادیوم های بسیار مجهزی برای این جام آماده شده است. در ادامه به معرفی همه استادیوم های جام جهانی قطر 2022 میپردازیم. با مجله بانوی پارسی همراه باشید.
استادیوم لوسیل بزرگترین ورزشگاه قطر
Lusail Stadium
استادیوم لوسیل (Lusail Stadium) ظرفیتی ۸۰۰۰۰ نفری دارد که به عنوان بزرگترین ورزشگاه و استادیوم های جام جهانی در کشور قطر شناخته میشود و مسابقه فینال جام جهانی ۲۰۲۲ در آن برگزار خواهد شد. برای طراحی این استادیوم از فانوس های سنتی فنار الهام گرفته شده و رقص نور و سایه در آن جلوه بسیار زیبایی به آن داده است.
استادیوم لوسیل به گونهای طراحی شده تا نمایانگر جهان عرب باشد و شکل ظروف، کاسهها و آثار هنری منطقه را به نمایش بگذارد. این استادیوم علاوه بر مسابقه فینال، محل برگزاری شش مسابقه از دور گروهی و سه مسابقه از دور حذفی از جمله یکی از مسابقات نیمه نهایی است.
استادیوم در فاصله ۱۵ کیلومتری از شمال مرکز شهر دوحه قرار دارد و به عنوان مرکز شهر تازه لوسیل شناخته میشود. پس از برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲، استادیوم لوسیل به مرکزی اجتماعی تبدیل خواهد شد که شامل مدرسه، فروشگاه، کلینیکهای سلامت و مکانهای ورزشی است. بیشتر صندلیهای این ورزشگاه نیز جدا شده و به دیگر پروژههای ورزشی اهدا خواهد شد.
معرفی استادیوم شهر آموزش کشور قطر
Education City Stadium
استادیوم شهر آموزش (Education City Stadium) ظرفیتی ۴۰۰۰۰ نفری دارد و در طراحی آن نیز از شکلهای هندسی رایج در معماری سنتی و اسلامی الهام گرفته شده است. پیرامون این استادیوم نیز مراکز آموزشی و دانشگاه های برجسته قطر قرار دارند.
تهویه هوا و سیستم خنککننده منحصربهفردی در داخل استادیوم شهر آموزش به کار رفته و در پیرامون آن نیز میتوان فضاهای سبز بسیار خوبی را مشاهده کرد. همه اینها حاکی از آن هستند که دولت قطر برنامه طولانی مدتی برای این ورزشگاه در نظر دارد و به دنبال استفاده از آن در آینده است.
شکل این استادیوم به ظاهر الماس است و پس از پایان مسابقات جام جهانی، ۱۵۰۰۰ از صندلیهای آن برداشته میشود تا به دیگر پروژههای ورزشی سراسر کشور اهدا گردد.
ورزشگاه احمد بن علی از استادیوم های جام جهانی قطر
Ahmad bin Ali Stadium
استادیوم احمد بن علی (Ahmad bin Ali Stadium) از طراحی متمایزی برخوردار است و ۴۰۰۰۰ نفر را میتواند درون خودش جای بدهد. این استادیوم و ساختمانهای اطراف آن نیز بازتابکننده جنبههایی از سنتها و فرهنگ محلی است. نمای پیچیده ورزشگاه منعکسکننده موجهای تل ماسههای شنی است و این در حالی است که الگوهای هندسی پیچیده آن نمایانگر زیبایی بیابان، گیاهان و جانوران بومی و همچنین تجارت بینالمللی و محلی است.
در پایان مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲، استادیوم احمد بن علی به عنوان استادیوم باشگاه الریان قطر به کار خود ادامه خواهد داد و محل برگزاری مسابقات لیگ این کشور خواهد بود. بیش از ۸۰ درصد از مصالح برای ساخت این بنا متعلق به استادیومی بوده که قبلا در همین مکان قرار داشته است.
نزدیکی ورزشگاه به سیستم متروی دوحه باعث شده تا طرفداران فوتبال بتوانند به راحتی به این استادیوم های جام جهانی 2022 بیایند. پس از برگزاری جام جهانی نیز نیمی از صندلیهای ورزشگاه به پروژههای ورزشی خارج از قطر اهدا خواهند شد.
استادیوم الثمامه قطر جام جهانی 2022
Al Thumama Stadium
در ساخت استادیوم الثمامه (Al Thumama Stadium) از گفیا الهام گرفته شده که کلاه بافتنی و سنتی است و توسط مردان مورد استفاده قرار میگیرد. ظرفیت ورزشگاه ۴۰۰۰۰ نفر است و مخصوص برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ ساخته شده و محل برگزاری مسابقات متعددی تا مرحله یکچهارم نهایی خواهد بود.
همانند دیگر استادیومهای موجود در قطر، استادیوم الثمامه نیز تهویه مناسبی در سراسر خود دارد و محیطی بهینه و مناسب را در داخل ورزشگاه برای طرفداران فراهم کرده است. پس از اتمام مسابقات، نیمی از صندلیهای ورزشگاه برداشته شده و به کشورهای دیگر برای توسعه پروژههای ورزشی اهدا میشود که نشاندهنده سخاوت مردم و دولت قطر است.
ورزشگاه ۹۷۴ از متفاوت ترین استادیوم های جام جهانی قطر
Stadium 974
استادیوم ۹۷۴ (Stadium 974) با استفاده از کانتینرهای باری ساخته شده و بیش از ۴۰۰۰۰ نفر ظریف دارد. شماره ۹۷۴ نیز نشان دهنده کد شمارهگیری بینالمللی قطر است و علاوه بر آن، تعداد دقیق کانتینرهای به کار رفته در ساخت این استادیوم را نشان میدهد.
این سازه موقت یکی از برجسته ترین استادیوم های جام جهانی 2022 قطر تا به امروز به شمار میرود و اولین استادیوم در تاریخ برگزاری مسابقات جام جهانی است که پس از برگزاری مسابقات به طور کامل جمع آوری خواهد شد. در ساخت این استادیوم از مصالح کمتری نسبت به ورزشگاههای معمولی استفاده شده و پس از مسابقات نیز بخشهای مختلف آن جدا شده و این استادیوم کاملا برچیده میشود.
معرفی استادیوم البیت کشور قطر
Al Bayt Stadium
استادیوم البیت (Al Bayt Stadium) در شهر الخور (Al Khor) قرار دارد، شهری که برای صید مروارید و ماهیگیری و سفر و گردشگری شهرت دارد. این بنا به تقلید از بیت الشعر ساخته شده که چادرهایی سنتی هستند و در طول تاریخ توسط مردم عشایر قطر مورد استفاده قرار میگرفتند. بیش از ۶۰۰۰۰ نفر میتوانند در داخل این استادیوم نظارهگر مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ باشند.
استادیوم البیت از تهیه هوا و سیستم خنککننده پیشرفته برخوردار است و مسابقات مهمی در آن برگزار میشوند که شامل مسابقه آغازین جام جهانی ۲۰۲۲، پنج مسابقه از دور گروهی و همچنین چندین مسابقه دور حذفی از جمله یکی از مسابقات بسیار مهم نیمه نهایی است. نیمی از صندلیهای این استادیوم نیز پس از مسابقات برای توسعه پروژههای عمرانی داخلی و خارجی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
الجنوب از استادیوم های جام جهانی قطر 2022
Al Janoub Stadium
استادیوم الجنوب (Al Janoub Stadium) به گونهای طراحی شده که نمایانگر بادبانهای قایقهای سنتی است و ادای احترامی به گذشته قایقرانی الوکره به شمار میرود. این استادیوم ۴۰۰۰۰ نفر ظرفیت دارد و در یکی از قدیمی ترین مناطق مسکونی قطر واقع شده است. سیستم خنککننده برجسته و سقف جمعشونده این ورزشگاه باعث میشود تا بتوان در تمام طول سال از آن استفاده کرد.
استادیوم الجنوب در نزدیکی ایستگاه الوکره در خط قرمز متروی دوحه قطر قرار دارد و طرفداران فوتبال با استفاده از این خط مترو به راحتی میتوانند به این ورزشگاه رفت و آمد داشته باشند. پس از برگزاری مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ نیز نیمی از صندلیهای ورزشگاه از طبقه بالا برداشته میشود و به دیگر کشورها اهدا خواهد شد.
استادیوم بینالمللی و قدیمی خلیفه قطر
Khalifa International Stadium
استادیوم بینالمللی خلیفه (Khalifa International Stadium) در سال ۱۹۷۶ میلادی ساخته شده و در گذشته نیز محل برگزاری مسابقات مختلفی همچون بازیهای آسیایی بوده است. با این حال، این ورزشگاه برای آماده شدن برای برگزاری مسابقات فوتبال جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مورد بازسازی و توسعه بسیار گستردهای قرار گرفت.
به دنبال بازسازیهای صورت گرفته در ورزشگاه بینالمللی خلیفه، دو طاق برجسته بالای استادیوم دست نخورده باقی ماندند و در زیر آنها نیز سایبان بسیار بزرگی قرار داده شده تا کمک حالی برای سیستم خنککننده این ورزشگاه باشد. بیش از ۱۰۰۰۰ صندلی به این ورزشگاه اضافه شده تا ظرفیت آن به ۴۰۰۰۰ نفر برسد.
امکانات استادیوم های جام جهانی قطر
در این مطلب به معرفی همه استادیوم های جام جهانی 2022 قطر پرداختیم و امکانات و ویژگی های این ورزشگاه ها را به شما معرفی کردیم. اگر شما نیز علاقمند به فوتبال هستید نظر خود را درباره بهترین استادیوم جام جهانی قطر به ما بگویید. ممنون که تا انتها با مجله بانوی پارسی همراه بودید.
نظرات کاربران