0

همه چیز درباره عمل لوزه در کودکان که باید بدانید

همه چیز درباره عمل لوزه در کودکان که باید بدانید

فهرست عناوین

جراحی لوزه یا آدنوئیدکتومی یکی از جراحی های معمول برای برداشتن لوزه ها می باشد. لوزه ها در سقف دهان و در پشت کام نرم، قسمتی که دهان به بینی اتصال پیدا می کند، قرار دارند. در این مطلب همه چیزی را در مورد عمل لوزه در کودکان بیان می کنیم. با مجله بانوی پارسی همراه باشید.

آشنایی با عمل لوزه در کودکان

روش انجام عمل لوزه در کودکان چگونه است؟

لوزه ها در حقیقت غددی می باشند که آنتی بادی هایی برای مبارزه با عفونت تولید می کنند. این لوزه ها عموما تا دوران بزرگسالی کم کم کوچک و کوچک تر می شوند و در آخر ناپدید می شوند.

پزشکان عموما عمل آدنوئیدکتومی یا برداشتن لوزه سوم در کودکان و تونسیلکتومی یا لوزه ها را با هم انجام می دهند. ابتلا به عفونت های مزمن گلو و دستگاه تنفسی باعث التهاب و عفوت در هر دو لوزه می شود.

علت لزوم عمل لوزه در کودکان چیست؟

ابتلای مکرر به عفونت های گلو و ریه باعث بزرگ شدن لوزه ها می شود. با بزرگ شدن لوزه ها، موجب انسداد راه تنفسی شده و لوله های “شیپور استاش” که گوش میانی را به پشت بینی متصل می نمایند نیز بسته می شوند.

علت لزوم عمل لوزه در کودکان چیست؟

بعضی از کودکان در ابتدا با لوزه های بزرگ به دنیا می آیند. انسداد لوله های شیپور استاش باعث عفونت گوش می شود و این موضوع در شنوایی کودک و سلامت سیستم تنفسی او تاثیر منفی می گذارد.

نشانه های بزرگ شدن لوزه ها

بزرگ شدن لوزه ها و انسداد راه هوایی با نشانه ها و علائم زیر همراه می باشد:

  • گلودرد
  • بروز مکرر عفونت گوش
  • مشکل در نفس کشیدن از بینی
  • مشکل در بلعیدن غذا
  • عادت به تنفس از دهان
  • وقفه تنفسی در خواب ناشی از مسدود شدن گلو

ظهور عفونت مکرر گوش در اثر انسداد لوله های شیپوراستاش است که این موضوع عواقب جدی مثل کم شنوایی یا ناشنوایی را نیز می تواند به دنبال داشته باشد و در ادامه به مشکلات گفتاری در کودک منجر شود. اگر فرزند شما به طور مکرر به عفوت گوش و گلو با شرایط زیر دچار بشود، پزشک عمل برداشتن لوزه را تجویز می نماید:

  • تکرار عفونت بیش از ۵ یا ۶ بار در سال
  • اختلال در تحصیل کودک به دلیل غیبت های مکرر ناشی از بیماری
  • عدم پاسخگویی عفونت به آنتی بیوتیک

آمادگی های لازم پیش از عمل لوزه در کودکان

دهان و بینی نسبت به سایر اعضای بدن، خونریزی بیشتری دارند. پس دکتر در ابتدا برای کودک، آزمایش خون تجویز می کند تا میزان گلبول های قرمز و سفید خون و توانایی لخته شدن خون او بررسی شود. آزمایش خون پیش از جراحی به پزشک کمک می کند که اطمینان حاصل پیدا کند که در زمان جراحی و بعد از آن، میزان خونریزی شدید نخواهد بود.

  مزایا و معایب استفاده از گهواره نوزاد قدیم و جدید

آمادگی های لازم پیش از عمل لوزه در کودکان

طی یک هفته قبل از جراحی کودک شما نباید هیچ دارویی که باعث رقیق شدن خون می شود به کودک خود بدهید. برای مثال استفاده ایبوپروفن و آسپرین در این زمان ممنوع می باشد. برای تسکین درد می توانید از استامینوفن استفاده کنید.

در شب پیش از عمل لوزه در کودکان هیچ غذایی نباید بخورد و هیچ چیز نباید بنوشد؛ حتی آب ساده. اگر پزشک برای پیش از عمل دارویی تجویز کرده است، آن را تنها با یک جرعه آب به کودک بدهید.

عمل لوزه کودک چطور صورت می گیرد؟

عمل جراحی لوزه در کودکان تحت بیهوشی عمومی انجام می شود ولی به بستری کودکان و ماندن او در طول شب در بیمارستان احتیاجی نیست و در اکثر موارد، کودک در همان روز از بیمارستان مرخص می شود. برداشتن لوزه ها معمولا از راه دهان صورت می گیرد.

پزشک، وسیله کوچکی را به دهان وارد می کند تا دهان در زمان جراحی باز بماند و سپس با به وجود آوردن برش هایی کوچک و یا با سوزاندن، بافت اضافی لوزه برداشته می شود و سپس با یک وسیله داغ، محل برش سوزانده و بسته می شود. سوزاندن محل جراحی و پانسمان آن با ماده ی قابل جذب، جلوی خونریزی در زمان عمل و پس از آن را می گیرد. عموما به بخیه زدن نیازی نیست.

عمل لوزه کودک چطور صورت می گیرد؟

پس از اتمام جراحی، کودک به اتاق ریکاوری انتقال پیدا می کند تا به هوش بیاید. برای کاهش تورم و درد، داروهایی به کودک داده می شود. عموما می توان کودک را در همان روز از بیمارستان مرخص کرد. دوره ریکاوری پس از عمل جراحی لوزه بین یک تا دو هفته طول می کشد.

مراقبت های لازم پس از برداشتن لوزه در کودکان

داشتن گلودرد تا دو الی سه هفته پس از جراحی، طبیعی و نرمال می باشد. بسیار حائز اهمیت است که کودک شما مقدار زیادی آب و مایعات بنوشد تا بدن او به کم آبی دچار نشود. مصرف آب فراوان به تسکین درد کمک بسیاری می کند. درست کردن گردنبند یخی نیز به تسکین درد در کودک کمک می کند.

شما می توانید تکه های یخ را درون یک پلاستیک زیپ دار بگذارید و آن را درون حوله بپیچید و سپس آن را روی قسمت جلویی گردن کودک قرار بدهید. کودک شما باید تا یک هفته از انجام فعالیت ها و ورزش پر فشار پرهیز کند. با مراجعه به پزشک و تایید او پس از یک الی دو هفته کوک قادر است به مدرسه برگردد.

  مهم ترین خطرات تاثیر استرس والدین بر کودک چیست؟

تغذیه مناسب پس از عمل لوزه

به کودک خود غذاهای تند و پر ادویه ندهید. همچنین غذاهایی با بافت سفت یا ترد را نیز تا چند هفته به او ندهید. استفاده از نوشیدنی ها و دسر های سرد برای تسکین درد گلو بسیار مناسب هستند. هنگامی که گلو کودک درد دارد، شما می توانید غذاهای زیر را برای تغذیه کودک خود استفاده کنید.

  • آب میوه و نوشیدنی های ورزشی
  • پودینگ
  • گوشت و سبزیجات پخته شده و میکس شده
  • سوپ میکس شده و ولرم
  • پوره سیب و پوره سیب زمینی
  • ماست
  • بستنی
  • ژله
  • آب

تغذیه مناسب پس از عمل لوزه

عوارض و خطرات عمل لوزه در کودکان

عمل لوزه در کودکان  عموما عملی کم خطر و موفق می باشد. البته هر عمل جراحی، طبیعتا با خطراتی همراه می باشد مانند خونریزی و عفونت. اعمال بیهوشی عمومی نیز به صورت کلی با خطراتی همراه می باشد مانند واکنش آلرژیک به ماده بیهوشی و مشکلات تنفسی. اگر کودک شما به هر دارویی آلرژی دارد حتما زمان برداشتن لوزه به دکتر کودکتان اطلاع بدهید.

نتایج طولانی مدت عمل لوزه

عمل لوزه در کودکان همیشه با نتایج مثبت و بسیار رضایت بخش همراه می باشد. پس از عمل جراحی بیشتر کودکان:

  • کمتر دچار شدن به عفونت گوش در کودکان
  • با راحتی از بینی خود نفس می کشند
  • کمتر دچار شدن به عفونت گلو در کودکان و در صورت بروز، مشکلی خفیف است

ممنون که تا انتهای مقاله عمل لوزه در کودکان با مجله بانوی پارسی همراه بودید. اگر شما نیز تجربه یا سوالی در این مورد دارید از بخش کامنت ها با ما در میان بگذارید.

منبع: arga-mag.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − هفده =