فهرست عناوین
دوره نوجوانی از حساسترین دورههای زندگی انسان است. انسان در این دوره تحتتأثیر تغییرات شدید هورمونی و در حال گذر از کودکی به جوانی است. چگونه سپریکردن این دوره بسیار اهمیت دارد چراکه هرچه در این دوره برای رشد و یادگیری تلاش کنیم و اصطلاحا بکاریم، محصول آن را در دوره جوانی برداشت میکنیم. به همین دلیل مطالعه و یادگیری مهارتهای فردی و اجتماعی در دوره نوجوانی از کارهای مهم است که باید به آن توجه کافی شود.
معرفی بهترین کتاب انگیزشی برای نوجوانان
در این مطلب، چند کتاب انگیزشی برای نوجوانان را معرفی میکنیم که به رشد و بهبود فردی آن ها نیز می انجامد. اگر نوجوان هستید یا فرزند نوجوان دارید، معرفی کتاب امروز را از دست ندهید.
۱. کتاب انگیزشی توپت را پرتاب کن
نویسنده: ورنان براندیج
مترجم (پیشنهاد کاربران): امیر رحیمی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): طنین دانش
تعداد صفحه: ۱۵۲
کتاب «توپت را پرتاب کن» بر اساس مسائل ورزشی نوشته شده است و به همین دلیل میتواند برای نوجوانان علاقهمند به ورزش تأثیرگذارتر و الهامبخشتر باشد. در این کتاب، درباره بسکتبال بحث شده است و نویسنده برای انتقال مفاهیم مدنظرش از آن استفاده میکند. کتاب با بیان درسهایی از زندگی بزرگان بسکتبال مانند مایکل جردن، کوبی برایانت، لبرون جیمز و استفان کوری نوجوانان را تشویق میکند در مسیر دستیابی به اهدافشان قدم بردارند.
۲. کتاب انگیزشی خودت باش
نویسندگان: میشل اسکین، کلی اسکین
مترجمان (پیشنهاد کاربران): سمیه منافی، داود منافی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): ارجمند
تعداد صفحه: ۱۱۲
تغییرات جسمی و بحران هویتی نوجوانان تأثیر مستقیمی بر اعتمادبهنفس نوجوانان دارد و آنها را دچار کمبود اعتمادبهنفس میکند. این کتاب درباره اعتمادبهنفس و مهربانی با خود است. نویسنده کتاب که خود روانشناس بالینی است، میکوشد با آگاهیبخشی به نوجوانان کمکشان کند که خود را بیشتر و بهتر بشناسند و دوست داشته باشند. اگر نوجوان هستید و کمبود اعتمادبه نفس آزارتان میدهد، این کتاب انگیزشی و بهبود فردی برای شماست تا کمکتان کند خودتان را آگاهانه دوست داشته باشید.
۳. کتاب هفت عادت نوجوانان موفق
نویسنده: شون کاوی
مترجم (پیشنهاد کاربران): طیبه امیریان
انتشارات (پیشنهاد کاربران): معیار علم
تعداد صفحه: ۳۲۶
این کتاب اقتباسی از کتاب پرفروش و معروف «هفت عادت مردمان مؤثر» نوشته استفان کاوی است که مخصوص نوجوانان و متناسب با دنیای مدرن و عصر دیجیتال بهروز شده است. شون کاوی در این اثر نقشه راهی در اختیار نوجوانان قرار میدهد تا مسیر درست رسیدن به اهدافشان را پیدا کنند. این نقشه در واقع راهنمایی است برای:
- افزایش اعتمادبهنفس و قدرت تصمیمگیری؛
- نحوه درست ایجاد روابط دوستانه؛
- مراقبت از خود در برابر آسیبهای اجتماعی.
کتاب همچنین شامل نقلقولها و داستانهایی واقعی از زندگی افراد موفق است که آن را خواندنیتر هم میکند.
۴. معرفی کتاب عملکرد اجرایی برای نوجوانان
نویسنده: شارون هانسن
مترجم (پیشنهاد کاربران): محمدعلی خالقپور، محمدرضا تقیزاده شیرازی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): ارجمند
تعداد صفحه: ۱۲۸
اختلال عملکرد اجرایی (EFD) یکی از اختلالهای رایجی است که نوجوانان بسیاری به آن مبتلا هستند. این اختلال سبب میشود فرد بهرغم تلاش زیاد برای مدیریت زمان و انجام تکالیف، عملکرد خوبی نداشته باشد. شارون هانسن در این کتاب انگیزشی با آموزش مهارتهایی مانند یادداشتبرداری، مدیریت ناامیدی، مدیریت زمان و برنامهریزی به نوجوانان کمک میکند بهتر از پس کارها و تکالیفشان برآیند و بهبود فردی و رشد را در دوره نوجوانی داشته باشند. مخاطب این کتاب نوجوانان هستند که با مطالعه آن میآموزند چطور بعضی مهارتهای خود را بهبود بخشند، مهارتهایی از جمله:
- سازماندهی؛
- حفظ اطلاعات؛
- برقراری ارتباط مؤثر؛
- عملکرد خوب در زندگی روزمره.
در این مسیر یادگیری، آنچه بیش از همه جالبتوجه است افزایش آگاهی و درک نوجوانان از وضعیت خود است که با چاشنی انگیزه و امید برای بهبود عملکردشان همراه میشود.
۵. کتاب چه خوب بود اگر اینها را قبلا به من گفته بودند
نویسنده: آنت لایاسول
مترجم (پیشنهاد کاربران): مهدی قراچه داغی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): ذهنآویز
گوینده نسخه صوتی: دلارام شکوهی
مدتزمان نسخه صوتی: ۳ ساعت و ۳۹ دقیقه
تجربههای دیگران سرمایه ارزشمندی است که با بهرهگیری از آنها میتوان از آسیبهای زیادی در امان ماند. در این کتاب انگیزشی درسهایی از زندگی نویسندهاش مطرح میشوند که شامل شکستها و موفقیتهایش هستند و مناسب نوجوانهایی که در آستانه ورود به جوانیاند و بیشک تصمیمهای مهم زیادی در راه موفقیت باید بگیرند.
همه ما اشتباه میکنیم و همه ما میتوانیم از اشتباهات خود درس بگیریم. اما این بدان معنا نیست که همهچیز را امتحان کنیم و مرتکب اشتباهات دردناک شویم. میتوانیم از موفقیتها و شکستهای دیگران بیاموزیم و انتخابهای درست داشته باشیم و از زندگی هیجانانگیز و موفق بهرهمند شویم.
۶. کتاب انگیزشی سیزده
نویسنده: علی میرصادقی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): بارسا
تعداد صفحه: ۲۵۶
کتاب «سیزده» اثری داستانی است که روزمرگیها، سؤالها و ناامیدیهای یک جوان را روایت میکند. داستان به قبل و بعد از دیدار جوان با استاد کاراتهاش تقسیم میشود. در دیدار این دو، گفتوگویی شکل میگیرد که محتوای اصلی این کتاب انگیزشی است. این گفتوگو راه تغییر را به جوان نشان میدهد.
روایت و داستان کتاب سیزده مناسب جوانهایی است که تازه از نوجوانی عبور کردهاند و سؤالات و دغدغههایی دارند که اقتضای سنشان است. اگر نوجوان یا جوان هستید، خواندن این داستان میتواند به شما برای هدفگذاریها و برنامهریزیهای آینده کمک کند.
پشنهاد کتاب انگیزشی و رشد فردی
مطالعه کتاب های روانشناسی برای نوجوانان مانند هر گروه سنی دیگری اهمیت دارد. از میان این کتاب های انگیزشی برای نوجوانان کدامها را مطالعه کردهاید؟ بهترین کتاب انگیزشی که تاکنون مطالعه کردهاید چه کتابی بوده است؟ لطفا بهترین تجربهتان از خواندن کتاب های انگیزشی نوجوانان را برایمان بنویسید. ممنون که تا انتها با بانوی پارسی همراه بودید.
نظرات کاربران